Aurel Benović

 IVAN PERIC/CROPIX Cropix
SVJETSKI KUP

Nakon srebra, stigla i bronca: Sjajni HR gimnastičar u Dohi uzeo novu medalju i potvrdio sjajnu formu

Ovo je Aurelu Benoviću već šesta medalja s natjecanja za SK, a čeka ga još jedno finale.
Piše: HINAObjavljeno: 04. ožujak 2022. 16:21

Hrvatski gimnastičar Aurel Benović osvojio je broncu u vježbi na parteru na natjecanju Svjetskog kupa u Dohi.

Hrvatski reprezentativac, koji je prošlog vikenda u Cottbusu sezonu otvorio sa srebrom, sada je još jednom potvrdio koliko je spreman. Na novo postolje u samo tjedan dana popeo se zahvaljujući ocjeni 14.166, a u finalu je imao najjači start - 6.3. Slavio je aktualni olimpijski pobjednik Izraelac Artem Dolgopjat (14.733), dok je srebrni Ukrajinac Ilja Kovtun (14.333).

Ovo je Benovićeva šesta medalja na turnirima Svjetskog kupa, a u Dohi ga u subotu još čeka i finale preskoka, njegovo prvo u karijeri na ovoj spravi.

"Presretan sam i prezadovoljan. Dva natjecanja u jako kratkom vremenu, sve jako dobro odrađeno, ovdje ulazak u dva finala i sada brončana medalja… Svaki sportaš sanja da se tako ustabili, smiri i odrađuje natjecanja ovako kako sam ja sada krenuo odrađivati. Ponosan sam na osvajanje ove bronce, ali još nije kraj, sutra imam i finale na preskoku. Nisam siguran hoću li se moći boriti za medalju, ali dat ću sve od sebe da što bolje odradim i preskok. Jučer sam se na zagrijavanju za preskok malo ozlijedio, krivo sam doskočio, danas kad sam se probudio, jedva sam stao na desnu nogu, bilo je pitanje hoćemo li morati otkazati i parter i preskok, ali rekao sam treneru da želim odraditi kako god. I uspio sam”, rekao je Benović nakon što je osvojio novu medalju.

Osim Benovića na preskoku, u subotu će u lovu na medalje na preči biti i Tin Srbić, najbolji iz kvalifikacij na toj spravi.

Linker
23. travanj 2024 15:55