StoryEditor
Riječ je o ultramodernom plovilu stvorenom za dugačka krstarenja, a “stambena” površina je oko 360 m2
 SUNREEF YACHTS
NAJDRAŽA MORSKA IGRAČKA

FOTO: Izgleda fenomenalno! Nadal se za rođendan počastio superluksuznim ‘ljepotanom‘ od čak 6 milijuna $

Nadal je odnedavno vlasnik katamarana 80 Sunreef Power, "brodića" vrijednog 6,2 milijuna dolara
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 12. kolovoz 2020. 14:33

Rafael Nadal je otočanin, njegov dom je Mallorca i kako kaže "imati svoj brod je dio životnog stila na otoku". Doduše, njegov brod je "mrvicu" veći i "malo" skuplji od većine, ali nije ni on običan otočanin. I nije da si ne može priuštiti brod kakav želi s obzirom na to da je u karijeri samo do turnirskih nagrada zaradio više od 120 milijuna dolara.

Nadal je tako odnedavno ponosni vlasnik katamarana 80 Sunreef Power, "brodića" dugačkog 24,4 metra i vrijednog 6,2 milijuna dolara. Riječ je o ultramodernom plovilu stvorenom za dugačka krstarenja, a "stambena" površina je oko 360 m2. Jahta ima potpuno personalizirani interijer, uključujući impresivan glavni palubni salon s izlazom na prednju terasu, vlasnički apartman s bočnim otvaranjem i luksuzne kabine za goste s vlastitim kupaonicama. Čitav interijer je u svijetlim bojama, ima prostrani dio sa šankom, roštiljem i prostorom za opuštanje, garažu za jet ski, a opremljen je s dva motora s 1200 KS...

image
Riječ je o ultramodernom plovilu stvorenom za dugačka krstarenja, a “stambena” površina je oko 360 m2
SUNREEF YACHTS

Ovo je Nadalova treća jahta i dosad najluksuznija, a za Forbes je objasnio zašto se odlučio za kupovinu, a na za iznajmljivanje.
- Jednostavno je, živim na otoku i to je dio životnog stila. Kad imaš vlastiti brod sam odlučuješ kad ćeš isploviti. Ako ti je usidren uz kuću možeš se probuditi, doručkovati i jednostavno odlučiti "današnji dan želim provesti na moru". Za mene je plovidba najbolji način rješavanja stresa. Vrijeme provedeno na moru jako mi bitno jer mi pomaže obnoviti energiju i izdržati sve napore teniske karijere. Naravno, odluka da se postane vlasnik ovakvog plovila je teška jer je to skupo, ali to je dobra odluka za moj privatni život.

image
Nadal jahta 2
SUNREEF YACHTS

Nabrojio je nekoliko razloga zašto je izabrao baš 80 Sunreef Power.

- S ovim katamaranom imam puno opcija, a nekoliko ga stvari čini posebnim. Prvo, možete prilagoditi puno toga i dobiti brod koji potpuno odgovara vašim potrebama. Kad je usidren, stabilnost je nevjerojatna. Ponekad se uopće ne osjećate kao da ste na brodu, to je plovilo koje vam doslovno može zamijeniti kuću. Iskreno, dnevna soba je veća nego u kojoj kući. Raznolikost životnog prostora omogućava da uživate u moru iz svih perspektiva, jahta je široka 12 metara i pruža vam bezbroj mogućnosti za zabavu.

image
Nadal jahta 4
SUNREEF YACHTS

Veličina prostora i pozitivna iskustva plovidbe katamaranima potaknula su ga da nabavi jednog za sebe, a smjestio ga je - ispred kuće. Doslovno.

- U mojoj luci na Mallorci 80 Sunreef Power je najveći brod koji se može usidriti, a za mene je sjajno da ga mogu imati u Porto Cristu.

image
Nadal jahta 6
SUNREEF YACHTS

Za sada planira ploviti samo u području Baleara jer "moram biti fokusiran na treninge i tenis, nemam puno slobodnih dana za duža putovanja", ali u budućnosti...

- Nadam se da ću u bliskoj budućnosti imati šansu ovim brodom ploviti puno više i otkrivati svijet iz ove perspektive.
I ne misli biti sebičan, dapače. Šteta što nismo na njegovoj listi prijatelja...

image
Nadal jahta 5
SUNREEF YACHTS

- Osjećam se vrlo sretnim što imam ovaj brod i što ga mogu dijeliti s prijateljima i obitelji. U konačnici, nema nikakvog smisla držati ga samo za sebe. Ako imam jahtu onda ću ju i dijeliti s onima koji su mi bitni u životu.

Linker
19. kolovoz 2020 15:55