StoryEditor
 Charles Coates/Getty Images
POSAO JE ZAKLJUČEN

MLADA SNAGA FORMULE 1 POTPISALA JE NOVI UGOVOR S PROPETIM KONJIĆEM 'Sa svakom novom utrkom želja da produžimo suradnju s njime postajala je sve jača!'

Piše: HinaObjavljeno: 23. prosinac 2019. 16:04

Monegaški vozač formule 1 22-godišnji Charles Leclerc, koji je za upravljačem Ferrarija u prošloj sezoni ostvario dvije pobjede i ukupno osvojio četvrto mjesto u redoslijedu svjetskog prvenstva sa 264 boda, potpisao je za momčad iz Maranella novi petogodišnji ugovor.

"Iznimno sam zahvalan što mogu voziti za takvu momčad. Naučio sam toliko toga u svojoj prvoj sezoni. Ovo je čvrsto uporište za izgradnju snažne veze u godinama koje su pred nama", napisao je Leclerc u svojoj objavi na društvenim mrežama, nakon što se obvezao na vjernost Ferrariju do 2024.

U prošloj sezoni, u kojoj je u Ferrariju zamijenio Finca Kimija Raikkonena, Leclerc je već u drugoj utrci došao do pobjedničkog postolja osvojivši treće mjesto u Bahreinu, da bi u rujnu dočekao i svoje prve dvije pobjede ostvarene u nizu na Velikoj nagradi Belgije te pred domaćim navijačima na Velikoj nagradi Italije. Na kraju je u redoslijedu vozača završio i ispred momčadskog kolege Nijemca Sebastiana Vettela, nominalno prvog vozača Ferrarija.

Prije dolaska u momčad kroz čiju je vozačku akademiju prošao 2016. godine, Leclerc je u formuli 1 debitirao 2018. za upravljačem Alfa Romeo Saubera te u 21 nastupu osvojio 39 bodova.

"Charles je dio naše obitelji od 2016. i više smo nego ponosni na rezultate koje postižemo kroz polaznike naše akademije. Sa svakom novom utrkom u ovoj sezoni naša želja da produžimo ugovor sa Charlesom bila je sve očitija", izjavio je direktor Ferrarijeve momčadi Mattia Binotto.

Linker
19. kolovoz 2020 11:53