REUTERS/Denis Balibouse
ČEKA SE ODLUKA

NA POMOLU POTPUNO NEOBIČNA ODLUKA ORGANIZATORA OLIMPIJSKIH IGARA Novi sport u programu sele u grad udaljen čak 23 sata letom?

Piše: HinaObjavljeno: 02. prosinac 2019. 21:50

Pariz će biti domaćin ljetnih olimpijskih igara 2024. godine, a organizatori razmatraju premještanje natjecanja u surfanju na najveći otok Francuske Polinezije - Tahiti, koji bi zamijenio jedno od mogućih mjesta na francuskoj obali uz Atlantski ocean.

"Odluka je u rukama francuskih organizatora. Ali kao što sam rekao u prošlosti i nisam se predomislio, osobno više volim mjesta koja su najbliže gradu u kojem se organiziraju OI, kako bi sportaši i gledatelji mogli osjetiti olimpijski duh", rekao je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach.

Međutim, francuski organizatori žele proširiti igre i još uvijek inzistiraju na tema da Tahiti, koji je od Pariza udaljen 23 sata letom, ugosti natjecanje u daskanju na valovima.

Natjecanje bi se trebalo održati u Teahupou, mjestu na jugozapadu Tahitija gdje je surfanje na velikim valovima glavna atrakcija. Kao mogući kandidati spominju se i četiri francuska mjesta Hossegor-Seignosse-Capbreton, Biarritz, Lacanau i La Torche.

Surfanje ulazi u obitelj olimpijskih sportova već sljedeće godine u Tokiju.

Linker
16. travanj 2024 23:11