Egan Bernal
 Daniel Kalisz/Getty Images / Getty Images
EGAN BERNAL

NAJVEĆI BISER SVJETSKOG BICIKLIZMA, A MOŽDA I SPORTA Najveći u povijesti predviđaju mladom Kolumbijcu blistavu budućnost

Bernard Hinault osvojio je pet Tour de Francea, ali smatra kako ga sjajni Kolumbijac i aktualni pobjednik Egan Bernal može sustići i prestići.
Piše: Neven BertičevićObjavljeno: 31. srpanj 2019. 13:05

Trijumf Egana Bernala na Tour de Franceu podigao je Kolumbiju na noge. Oko 1000 Kolumbijaca svjedočilo je njegovoj krunidbi na Elizejskim poljanama, gotovo se izgubio u moru zastava, a brojni veliki sportaši, pogotovo biciklisti, požurili su komplimentirati mladiću koji se sa samo 22 godine vinuo do vrha najveće svjetske utrke.

Tako su dvojica, i to dvojica koje se smatra možda i najvećim biciklistima svih vremena, Belgijanac Eddy Merckx i Francuz Bernard Hinault, zaključila da je Bernal “najveći biser svjetskog biciklizma, a možda i sporta”.

​Hinault, posljednji Francuz koji je osvojio Tour de France (1985. godine), otišao je i korak dalje.

- Uvjeren sam da će Bernal osvojiti najviše Toura i da će nas sve nadmašiti.

​To neće biti lako jer su po pet naslova na Tour de Franceu osvajali Merckx, Jacques Anquetil, Španjolac Miguel Indurain i Hinault. Ali kad to kaže veličina poput Hinaulta, onda to ima posebnu težinu.

Linker
19. travanj 2024 18:14