Nenad Dugi / Cropix
ZORAN GOBAC

'Neka USKOK dođe, rukomet nema problema dobro je što Jovanović dolazi, pošten je'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 16. prosinac 2011. 16:30

Zagreb je na kraju dobre polusezone, reprezentacija je na početku žestokog ritma u 2012, u Hrvatskoj su u međuvremenu nastale nove političke okolnosti, aktualne su svakodnevno istrage o lošim stvarima u sportu, spominje se među njima kao budući primjer i rukomet. Toliko tema za razgovor sa Zoranom Gopcem. A on nikad nije pobjegao od odgovora, nije ni ovaj puta. Makar taj odgovor izazvao buru...

Počinjemo sa Zagrebom.

- Jako smo zadovoljni polusezonom. Rekao bih nikad bolji s nikad manje novca. Zato čestitam i treneru i igračima i ljudima koji su o svemu tome vodili računa proteklo vrijeme. I navijačima zbog kojih nam je prosjek u Europi 9.700, po čemu smo vrh.

Novca nema, plaće kasne, realnost nije laka...

- Kasne, četiri plaće smo u minusu i vjerujemo da će se to sanirati uskoro. Revizorska kuća obavila je pregled u klubu proteklih dana, prema Uredu za obrazovanje i sport otišli su svi papiri i sada očekujemo da će se rasplesti.

Baliću istječe ugovor, ostaje li ili odlazi?

- Mislim da će ostati. Ugovor koji ima u ovim okolnostima teško je pratiti, slijedi nam dogovor, dobra volja je, dojam je, obostrana, vidjet ćemo... Nije samo Balić u pitanju, ugovori istječu i Gojunu i Vukiću, razgovarat ćemo i s Kopljarom. Vidite, jedno je sigurno, pokrit ćemo se onoliko koliko budemo dugi, neće biti zaduživanja.

Promijenila se vlast u državi, nije tajna da ste bili bliži s prošlom.

- Moje opredjeljenje se zna, nikad ga nisam promijenio, niti hoću. Dugo sam u sportu, ne živim od sporta, uspješan sam poduzetnik i uvijek mi smeta što ljudi koji žive od sporta taj isti sport ne poštuju. Što se promjene vlasti tiče, mogu reći da ni prošla nije pomogla rukometu previše, niti to očekujem od buduće.

Želio je dodati.

- Samo dva primjera. SP u rukometu donio je dobit od 5 milijuna eura od kojih HRS i danas živi. Na tih 5 milijuna sve je uredno plaćeno državi, i porezi i doprinosi. Da, vidim da se spominje SP u medijima, ali mogu reći to ne da je transparentno nego i više od toga jer oni koji su trebali znati, sve su znali. I prije i poslije prvenstva.

Željko Jovanović bit će novi ministar sporta. Vrlo je britak u izjavama, ne štedi nikoga...

- Vrlo je realan i pošten čovjek. Jako je dobro što je na čelo došao čovjek koji želi nešto učiniti. Naša suradnja traje godinu i pol, vrlo je korektna.

Rukomet se spominje i vezano za istrage USKOK-a?

- Svatko odgovara za svoje, ako je netko za nešto kriv, neka odgovara. Sigurno je samo da ovo što se događa nije dobro za sport i da nešto treba promijeniti. Koliko ja znam, nema problema za rukomet, ali nije moje da o tome odlučujem. Ako treba, tu sam...

Linker
20. travanj 2024 01:59