REUTERS/Brian Snyder
NIJE MU TO TREBALO

NESHVATLJIV KOMENTAR PRVOG ČOVJEKA SVJETSKOG HOKEJA NA IZOSTANAK NAJBOLJIH IGRAČA 'Ne morate svaki dan jesti kavijar...'

Piše: HinaObjavljeno: 24. veljača 2018. 15:31

Iako na ZOI u Pjongčangu nismo mogli gledati sve najbolje hokejaše na svijetu, jer nije bilo igrača iz NHL-a, predsjednik Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) Rene Fasel misli da to nije umanjilo atratktivnost olimpijskog turnira.

"Ne morate svaki dan jesti kavijar, možete živjeti i od mesne štruce i kobasica. Petak je bio takav dan", kazao je Fasel misleći na najveću senzaciju olimpijskog turnira koju su priredili hokejaši Njemačke koji su u polufinalu svladali Kanadu sa 4-3 (1-0, 3-1, 0-2).

Tako će se Njemačka u nedjelju po prvi puta u povijesti boriti za zlatnu medalju protiv ruske reprezentacije, koja je sa 3-0 svladala Češku, a Kanađanima i Česima ostaje borba za broncu.

GANGNEUNG, SOUTH KOREA - FEBRUARY 19:  President of the International Ice Hockey Federation Rene Fasel speaks to the media prior to the Ice Hockey Women Play-offs Semifinals on day 10 of the PyeongChang 2018 Winter Olympic Games at Gangneung Hockey Centre on February 19, 2018 in Pyeongchang-gun, South Korea.  (Photo by Bruce Bennett/Getty Images)
Bruce Bennett/Getty Images

"Naravno da su ljubitelji hokeja razočarani što nema igrača iz NHL-a, ali što se tu može. Mi moramo promovirati hokej, a polufinalna utakmica Njemačke i Kanade bila je nešto posebno. Mislim da nikoga u Njemačkoj nije briga što nema NHL igrača u Pjongčangu", dodao je Fasel.

Linker
18. travanj 2024 03:53