StoryEditor
 Maja Hitij Getty Images
NAJTEŽE POGOĐENI

'NISMO BILI U OVAKVOJ KRIZI OD DRUGOG SVJETSKOG RATA! UGLEDNI MEĐUNARODNI SAVEZ SVIMA PODIJELIO OTKAZE 'Ovo su drastični, ali nužni potezi'

Autor: HinaObjavljeno:09. travanj 2020.

Svih 130 zasposlenica i zaposlenika Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI) privremeno je ili trajno otpušteno, vodećim ljudima su značajno smanjene plaće, a nacionalnim savezima smanjena sredstva, zbog financijske krize u koju je ova organizacija upala nakon što je izbila pandemija izazvana koronavirusom.

"UCI nije bio u ovakvoj krizi od Drugog svjetskog rata. Pandemijom su pogođeni biciklisti, momčadi, organizatori i naši poslovni partneri koji su posljednjih godina brinuli za vitalnost našeg sporta", izjavio je u četvrtak predsjednik UCI-ja David Lappartient.

Sve biciklističke utrke koje su trebale biti održane do 1. lipnja su odgođene ili otkazane, a i one koje su u kalendaru nakon tog datuma su ugrožene pa tako i najveća svjetska utrka Tour de France, koja bi trebala startati 27. lipnja.

"Došao je trenutak da biciklistička obitelj zbije redove. Moramo biti jedinstveni, odgovorni i snažni, ako želimo da biciklizam pobijedi ovu tešku zdravstvenu i gospodarsku krizu. Zbog toga ćemo morati povući neke drastične, ali nužne poteze. Samo tako će biciklizam pobijediti COVID-19", izjavio je Lappartient.

Linker
22. svibanj 2020 07:59