Ferhat Akbas

 MINE TOZ/GOCHERIMAGERY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
SLIJEDE VELIKA NATJECANJA

Izbornik Akbas objavio širi popis reprezentativki, naše igračice ove godine očekuje niz jakih natjecanja

Pripreme za ovaj silan niz vrhunskih svjetskih utakmica kreću 5. svibnja u Varaždinu
Piše: HinaObjavljeno: 26. travanj 2022. 12:28

Izbornik hrvatske ženske odbojkaške reprezentacije, turski stručnjak Ferhat Akbas objavio je širi popis igračica na koje računa za akcije koje predstoje u razdoblju od 25. srpnja do 15. listopada.

Naše igračice ove godine očekuje nevjerojatan niz jakih natjecanja. Prvo će sudjelovati u Zlatnoj skupini Europske lige počevši od 25. svibnja, završno sa završnim turnirom u Varaždinu 18 i 19. lipnja. Od 25. lipnja do 5. srpnja slijedi nastup na Mediteranskim igrama u Alžiru, a od 28. do 31. srpnja Zadar organizira Challenger kup, izlučno natjecanje za Ligu nacija dogodine. Od 20. kolovoza do 11. rujna pred našim su djevojkama kvalifikacijske utakmice u Osijeku za odlazak na Europsko prvenstvo dogodine, a kao kruna cijelog perioda dolazi nastup na Svjetskom prvenstvu u Nizozemskoj i Poljskoj od 23. rujna do 15. listopada.

Pripreme za ovaj silan niz vrhunskih svjetskih utakmica kreću 5. svibnja u Varaždinu, tjedan dana po okončanju domaće Superlige. S obzirom na to da će izborniku Akbasu ovo biti prvi susret s našim reprezentativkama, sasvim je logično da ih želi provjeriti u što većem broju, kako bi vrlo brzo imao jasnu sliku na koga od svih njih računati u natjecanjima koja su, zapravo, jedno važnije od drugoga.

"Prvi dio ljeta, dakle početak priprema u svibnju u Varaždinu bit će iznimno važan za sve nas, igračice i stručni stožer, da se dobro upoznamo. Trebat će vidjeti s kojom kvalitetom raspolažemo, a ujedno ćemo se i svi zajedno morati adaptirati na novi način rada i treninge. Tu će nam prvo natjecanje koje imamo po rasporedu, dakle Zlatna skupine Europske lige, biti iznimno važno, da vidimo da li smo na dobrom putu. Nakon toga su pred nama ostala velika natjecanja na kojima već želimo biti potpuno spremni", izjavio je Akbas, nakon što je objavio popis s 24 imena.

ŠIRI POPIS HRVATSKE ŽENSKE REPREZENTACIJE:

Korektorice: Dinka Kulić, Mika Grbavica, Bruna Ana Vranković, Jelena Šunjić, Tea Kojundžić, (Samanta Fabris je naravno također na popisu, no ona se priključuje reprezentaciji od Challenge kupa nadalje)

Primačice-pucačice: Lucija Mlinar, Lea Cvetnić, Laura Miloš, Karla Klarić, Katarina Pavičić i Nina Strize, Dijana Karatović, Natalija Tomić, Josipa Marković i Mia Bilušić

Srednje blokerice: Martina Šamadan, Beta Dumančić, Božana Butigan, Ema Strunjak, Astrid Popić i Mirta Freund

Liberi: Izabela Štimac, Nikolina Božičević i Rene Sain

Organizatorice igre: Vedrana Jakšetić, Klara Perić, Lea Deak i Lara Štimac

Linker
23. travanj 2024 01:28