Reprezentacija Hrvatske

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
ODBOJKA

Nije dobro počelo: Hrvatska bez kapetanice Samante Fabris doživjela trežak poraz u debiju novog izbornika

Naše odbojkašice bez rješenja za Češku na startu Europske lige
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 25. svibanj 2022. 19:01

HRVATSKA - ČEŠKA 0:3 (21:25, 16:25, 15:25)

VARAŽDIN - ŠSD Varaždin. Gledatelja: 1000. Suci: Fernandez Fuentes (Španjolska) i Bardić (Hrvatska).

HRVATSKA: Grbavica 11, Strunjak, Butigan 4, Božičević (L), Perić 1, Miloš 9, Popić, Karatović 1, Marković, Šamadan 6, Jakšetić 1, Vranković, Štimac (L), Tomić 4. IZBORNIK: Ferhat Akbaš.

ČEŠKA: Trnkova 9, Orvošova 16, Svobodova, Digrinova (L), Valkova 2, Dostalova (L), Mlejnkova 12, Pavlikova 1, Jehlarova 13, Kopačova, Faltinova 8, Baumrukova, Indrova, Kvapilova. IZBORNIK: Ioannis Athanasopoulos.



Mandat turskog stručnjaka Ferhata Akbaša na klupi hrvatske odbojkaške reprezentacije nije počeo najsretnije. U prvoj službenoj utakmici pod njegovim vodstvom naše su odbojkašice poražene u tri seta od Češke na startu nove sezone Europske zlatne lige. Čehinje su u Areni Varaždin bile nadmoćne u svim elementima igre i lakoćom su nadigrale Hrvatsku koja u ovom trenutku još uvijek nije u punom sastavu, a najviše se osjeća izostanak kapetanice i prve korektorice Samante Fabris.

image

Reprezentacija Hrvatske

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Akbaš je prvu utakmicu na klupi Hrvatske otvorio s postavom u koji je tehničarka bila Klara Perić, korektorica Mika Grbavica, primačice-pucačice Laura Miloš i Natalia Tomić, te srednje blokerice Božana Butigan i Martina Šamadan, dok je kao libero ulazila Izabela Štimac. Nije ta postava dobro krenula u utakmicu, Čehinje su stalno bile u prednosti, a prvu osjetniju napravile su kad su povele sa 16:11. Akbaš je u tim trenucima uveo u igru Dijanu Karatović koja je servisima vratila Hrvatsku u igru (15:16), ali bilo je to kratkog daha. Ubrzo su gošće ponovno pobjegle na plus tri (20:17) i povratka za našu reprezentaciju više nije bilo.

image

Izbornik Hrvatske reprezentacije Ferhet Akbas

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Ništa se značajnije nije promijenilo ni u nastavku, štoviše Čehinje su još uvjerljivije krenule i brzo su otišle na šest poena prednosti (13:7). Promijenio je Akbaš i tehničarku, poslavši na teren Vedranu Jakšetić, ali ni to nije pomoglo - jednostavno ništa u igri Hrvatske nije funkcioniralo. Ilustracije radi, u tom drugom setu naše odbojkašice nisu osvojile nijedan poen iz bloka.

Nikakav pomak u igri Hrvatske nije donio ni treći set i Čehinje su bez poteškoća odjurile do pobjede.

Sljedeću utakmicu u sklopu skupine B naše odbojkašice igraju u subotu protiv Slovačke, također u Varaždinu.

Linker
18. travanj 2024 22:11