Ruska odbojkaška reprezentacije

 MAKSIM BOGODVID Sputnik Via Afp
AGRESORI TRAŽE ODŠTETU

Rusi traže 80 milijuna dolara zbog oduzimanja Svjetskog prvenstva: ‘Tužba je spremna!‘

FIVB zasad još nije donio odluku koja će zemlja ili zemlje zamijeniti Rusiju u ulozi domaćina
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 08. travanj 2022. 14:36

Ruski odbojkaški savez (VFV) zatražio je odštetu u iznosu od 80 milijuna dolara nakon što mu je oduzeto domaćinstvo Svjetskog prvenstva za muškarce. Glavni tajnik VFV-a Aleksander Jaremenko rekao je ruskoj državnoj novinskoj agenciji TASS da je Organizacijski odbor podnio žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u nadi da će osigurati veliku naknadu za gubitak SP-a.

Rusija je trebala organizirati SP od 26. kolovoza do 11. rujna u deset gradova, uključujući Moskvu. Međutim, Međunarodna odbojkaška federacija (FIVB) prošlog je mjeseca objavila da oduzima natjecanje Rusiji kao odgovor na invaziju te zemlje na Ukrajinu. Krovna odbojkaška udruga zaključila je da je "nemoguće pripremiti i organizirati" SP u Rusiji zbog rata, ističući da je "ozbiljno zabrinuta zbog eskalacije situacije i za sigurnost naroda Ukrajine".

VFV osporava tu odluku i traži odštetu u visini iznosa očekivane zarade da se Svjetsko prvenstvo održalo u Rusiji.

- Tužba je spremna, dostavili smo sve relevantne dokumente. Sada je važno dobiti pravnu podršku, što nije baš lako zbog problema s plaćanjem odvjetnika, no rješavamo i taj problem - rekao je Jaremenko.

FIVB zasad još nije donio odluku koja će zemlja ili zemlje zamijeniti Rusiju u ulozi domaćina Svjetskog prvenstva.

Linker
24. travanj 2024 12:23