Hotel u kojem se dogodila tragedija

 SEBNEM COSKUN/AFP/PROFIMEDIA Sebnem Coskun/afp/profimedia
ISTRAGA I DALJE TRAJE

Svijet šokirala smrt mlade zvijezde: Objavljeni detalji tragedije jedne od najboljih europskih odbojkašica

Bila je europska prvakinja s reprezentacijom, a vraćala se s utakmice Lige prvakinja
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. travanj 2023. 19:05

Odbojkaški svijet šokirala je smrt mlade zvijezde Novare. Osamnaestogodišnja Julia Ituma, najbolja odbojkašica lanjskog Europskog prvenstva na kojem je osvojila zlatnu medalju s talijanskom reprezentacijom, tragično je preminula u Istanbulu, svega nekoliko sati nakon što je odigrala utakmicu Lige prvakinja protiv Eczacibasija. Njezino tijelo pronađeno je u podnožju hotela oko 5.30 sati. Uzroci koji su doveli do tragičnog događaja još su nejasni. Turski mediji spekuliraju kako je riječ o samoubojstvu.

"Doznaje se da je Julia Ituma počinila samoubojstvo skokom iz sobe na šestom katu hotela", piše Hurriyet ističući kako snimke s nadzornih kamera idu u prilog toj tezi. Njezina suigračica koja je s tragično stradalom djevojkom djelila sobu ništa nije čula i probudila se tek s dolaskom policije, navode turski mediji.

U klubu su, naravno, u šoku i ograničili su se na šturo priopćenje.

image

Suigračice na istanbulskom aerodromu

KADIR KEMAL BEHAR/AFP/PROFIMEDIA Kadir Kemal Behar/afp/profimedia

"S dubokom boli prenosimo vijesti o preranoj smrt naše odbojkašice Julije Ituma. Tragedija se navodno dogodila u ranim jutarnjim satima, a turska policija istražuje što se dogodilo. Želimo izraziti sućut Julijinoj obitelji. Svi članovi kluba su slomljenog srca zbog gubitka, šutjet ćemo s poštovanjem do rezultata istrage".

Talijanski odbojkaški savez naložio je minutu šutnje za sve odbojkaške utakmice koje će se odigrati za vikend. održati od danas do nedjelje. Predsjednik talijanskog odbojkaškog saveza Giuseppe Manfredi je šokiran: "Svi smo užasnuti ovom tragedijom koja je pogodila ne samo odbojkaški svijet, već i cijeli talijanski sport. Danas žalimo zbog gubitka, ne samo velikog talenta, već prije svega divne 18-godišnje djevojke", kazao je.

Inače, Gazzetta dello Sport je objavila snimku s nadzornih kamera iz hotelskog hodnika. Na njima se vidi da Ituma prije nego što će ući u sobu sjedi ispred vrata i plače...

>>> SNIMKU POGLEDAJTE OVDJE <<<

Linker
02. svibanj 2024 15:35