DIRK WAEM Belga Via Afp
IMA TEŽAK ŽDRIJEB

Andrej Gaćina lakoćom u 2. kolo olimpijskog turnira, sada mu slijedi puno teži ispit

Hrvatski stolnotenisač, iskusni Andrej Gaćina (35), izborio je 2. kolo olimpijskog turnira
Piše: Dean BauerObjavljeno: 24. srpanj 2021. 08:02

Bez puno problema, te potpuno u skladu očekivanog. Zadranin Andrej Gaćina plasirao se u 2. kolo olimpijskog turnira nakon što je "preimenovao" suparnika iz afričke države, Republike Togo. Andrejov suparnik se zove Korou Dodji Fanny, no budući da je "izletio" s turnira, sada je ipak Otidji Fanny.

Šalu na stranu, Gaćina je ekspresno u 4 seta izborio drugo kolo, pobijedivši Togoanca koji trenira u SAD 4-0 (5, 6,3,11). U biti, jedino što upada u oči je taj četvrti set. Nije u njemu Togoanac Fanny bio baš toliko dobar, koliko je Andrej očekivano laganije, opuštenije ušao u set. Očekivano nakon što vodite 3-0, nakon što dobijete tri seta bez da se gotovo i oznojite, s tek 14 poena suparnika kumulativno. Vidjelo se to u Andrejevom smiješku i razgovoru s trenerom Karkovićem nakon trećeg seta. Onda je u 4. setu, Fanny dočekao malo svojih 5 minuta, poveo 3-0, pa 4-1. Kada tako otvorite set, onda malo "narastu krila" i puno slabijem suparniku. No opet, Andrej Gaćina nije dopustio da meč uđe u peti set.

Andreja od nedjelje već čeka puno ozbiljniji, "pravi" posao. Naime, u 2. kolu će Gaćini suparnik biti Francuz Emanuel Lebesson. Ljevoruki igrač, 41. na ITTF ljestvici ili za 7 mjesta više od Gaćine, što je manje bitno.

Svi u Top 100, a posebno u Top 50 su igrači svjetske klase, s vrlo malenim razlikama u načelu. Osim... Pobijedi li Gaćina Francuza Lebessona, sljedeći bi mu suparnik bio Kinez Fan Zhedong. On je pak trenutačno najbolje rangirani stolnotenisač na svijetu, favorit broj 1 za zlato u Tokiju. Oprostite na lošim vijestima.

Linker
16. travanj 2024 15:30