Ilustracija
 PARIS STREET/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
‘NEMAM ŠTO SKRIVATI‘

‘Bilo je oko 50 policajaca, pretražili su sve moje stvari!‘ Hrvat i Slovenac u središtu velike istrage

‘Pregledali su sve mobitele, poruke... sve naše osobne stvari i naravno da nisu ništa pronašli‘
Piše: HinaObjavljeno: 15. srpanj 2021. 15:33

Francusko državno tužiteljstvo otvorilo je istragu vezanu uz optužbe za korištenje dopinga protiv profesionalne biciklističke momčadi Bahrain Victorious nakon što je policija pretražila hotelske sobe i momčadski autobus nakon 17. etape "Tour de Francea".

Iz tužiteljstva u Marseilleu objavili su kako je istraga otvorena zbog "korištenja, transporta, posjedovanja i uvoza zabranjenih supstanci ili zabranjene metode uporabe od strane sportaša bez medicinskog opravdanja".

"Uoči 18. etape 'Tour de Francea' momčad Bahrain Victorious bila je predmet istrage francuske policije. Nekoliko policajaca nadziralo je ekipu po njezinom dolasku u hotel u Pauu nakon 17. etape. Istraga se sastojala od pretrage soba vozača. Bez obzira na to što nije bila upoznata s razlogom istrage, od momčadi se tražilo i da preda sve podatke vezane uz trening što je ona i učinila. Mi smo u potpunosti posvećeni najvišoj razini profesionalnosti i uvijek ćemo surađivati sa svim regulatornim zahtjevima", objavila je momčad Bahrain Victorious.

Tehnički direktor momčadi Bahrain Victorious je bivši hrvatski vozač Vladimir Miholjević koji je dodao:

"Nakon 17. etape imali smo posjet nekoliko francuskih policajaca. Nisu nam predočili nalog za pretres, ali smo svejedno u potpunosti surađivali".

Slovenac Matej Mohorič je jedan od osmorice vozača Bahrain Victoriousa koji voze ovogodišnji "Tour".

"Bilo je oko 50 policajaca. Pretražili su sve moje stvari, a ja sam pristao na to jer nemam što skrivati. Pregledali su sve mobitele, poruke... sve naše osobne stvari i naravno da nisu ništa pronašli jer i nemamo što skrivati", kazao je Mohorič.

image
Matej Mohorič
GREGORY VAN GANSEN Afp

"Policajci su bili u redu, oni su samo radili svoj posao. Pretražili su sve sobe i vratili sve na mjesto kako su i pronašli. Mi smo bili malo nervozni jer ovakve stvari nisu dobre za biciklizam. Posljednji su dani 'Toura', sinoć smo kasno išli spavati, a danas smo imali rano ustajanje", dodao je talijanski prvak Sonny Colbrelli.

Tijekom ovogodišnjeg "Toura" vozači momčadi Bahrain Victorious su osvojili dvije etape, imaju vozača na prvom mjestu redoslijeda za najboljeg penjača te su vodeći u redoslijedu momčadi s više od pola sata boljim vremenom od drugog sastava EF Education-Nippo.

Linker
19. travanj 2024 22:01