Aleksandr Ovečkin
 ALEXEY KUDENKO Sputnik Via Afp
POTVRĐENO

Bit će to strašan turnir! Nakon osam godina na ZOI će ponovno zaigrati najbolji hokejaši svijeta

‘Imali smo brojne konstruktivne razgovore te smo uložili mnogo napora kako bi se ovo dogodilo‘
Piše: HinaObjavljeno: 03. rujan 2021. 20:13

Na olimpijskom turniru u Pekingu u veljači sljedeće godine nakon osam godina ponovno će zaigrati najbolji svjetski hokejaši na ledu.

Rezultat je to dogovora između vodstva američko-kanadske profesionalne lige NHL i Udruge NHL igrača prema kojemu je određen prekid sezone tijekom trajanja ZOI od 4. do 20. veljače kako bi najbolji igrači mogli predstavljati svoje zemlje u Pekingu.

Na prošlim ZOI u Pjongčangu 2018. nije bilo igrača iz NHL-a jer liga nije pristala na prekid sezone čime je prekinut niz od pet uzastopnih ZOI na kojima su igrali igrači iz NHL-a, od Nagana 1998. do Sočija 2014.

"Znam kako mogu govoriti u ime ljubitelja hokeja širom svijeta kada kažem da u potpunosti podržavam odluku prema kojoj će svi najbolji hokejaši nastupiti na Igrama. Imali smo brojne konstruktivne razgovore te smo uložili mnogo napornog rada kako bi se ovo dogodilo. Zahvaljujem svim uključenim stranama na podršci i predanosti", objavio je dugogodišnji predsjednik Međunarodnog saveza hokeja na ledu (IIHF) Rene Fasel.

"Razumijemo s koliko strasti NHL igrači igraju za svoje zemlje. Zadovoljni smo što smo uspjeli zaključiti dogovor prema kojemu će se najbolji natjecati na olimpijskoj pozornici", kazao je zamjenik povjerenika NHL lige Bill Daly.

Linker
20. travanj 2024 06:58