StoryEditor
 GIUSEPPE CACACE
SLUŽBENA POTVRDA ŠUŠKANJA

Četverostruki osvajač Toura momčad i Ineosa raskidaju suradnju: Froome u majici izraelske momčadi

Jedan od glavnih razloga odlaska Froomea je njegovo nezadovoljstvo statusom u momčadi
Autor: Renata BeluhanObjavljeno: 10. srpanj 2020. 14:47

Priča se u biciklističkim krugovima širi već duže vrijeme i sad je samo dobila službenu potvrdu. Nakon desetgodišnjeg “braka” došlo je do kraja ljubavi između Chrisa Froomea i momčadi Ineos, bivšeg Skya. Četverostruki osvajač Tour de Francea vozit će za Ineos još ove sezone, a od iduće će biti član Israel Start-Up Nationa, nove momčadi koja se želi probiti u eliti.
- Toliko toga smo zajedno napravili i uvijek ću čuvati te uspomene - emitirao je uobičajeno “toplu” izjavu za ovakve prilike 35-godišnji Froome iako je javna tajna da “topline” u odnosima između momčadi i vozača nema već duže vrijeme.
- Mislim da je ovo prava odluka i za Froomea i za momčad - jasan je direktor Ineosa Dave Brailsford.

Logično je da želi voditi

Jedan od glavnih razloga odlaska Froomea je njegovo nezadovoljstvo statusom u momčadi u Ineos koja mu nije željela dati vodeći položaj. S obzirom da imaju i prošlogodišnjeg pobjednika Toura, mladog Egana Bernala i pobjednika iz 2018. Gerainta Thomasa u Ineosu nisu bili spremni udovoljiti željama Froomea. Nije pomogla ni teška ozljeda koju je pretrpio prije godinu dana kad se tijekom treninga velikom brzinom zaletio u zid, a posljedica je bila lom bedrene kosti, lakta i nekoliko rebara.
- S obzirom na sve što je postigao, logično je da Chris želi jasnu lidersku poziciju u momčadi u idućoj fazi karijere, ali to nije ono što mu mi možemo garantirati - konkretan je Brailsford.
Sylvan Adams, vlasnik nove Froomove momčadi, izraelsko-kanadski je investitor koji je uložio značajna sredstva, do sada je angažirao i Dana Martina i Alex Dowsetta, ali to se ne može uspoređivati s težinom koju donosi dolazak Froome.
No, prije konačnog razlaza u prosincu, Froome će pokušati u majici Ineosa svojoj biografiji dodati i peti naslov na Touru koji bi ove godine trebao početi 29. kolovoza.
- Moj san je osvojiti više Tour de Francea nego itko prije mene. To bi bio savršen scenarij, ali svjestan sam da treba uložiti još jako puno truda da bi se to ostvarilo - rekao je Froome u travnju za L’Equipe.
Trenutačno ga jedna pobjeda dijeli od Eddyja Merckxa, Jacquesa Anquetila, Miguela Induraina i Bernarda Hinaulta koji su pet puta slavodobitno završavali najveću svjetsku biciklističku utrku.
R. Beluhan

Linker
10. srpanj 2020 14:47