MIKE EHRMANN Afp
NHL DOIGRAVANJE

Florida Panthersi iznenadili prvake i smanjili zaostatak u doigravanju nakon dramatičnih produžetaka

Hokejaši Montreala su 2-1 pobjedom protiv Toronta započeli kanadski obračun u 1. kolu doigravanja
Piše: HinaObjavljeno: 21. svibanj 2021. 08:43

Hokejaši Florida Panthersa pobijedili su Tampa Bay Lightning nakon produžetaka sa 6-5 smanjivši zaostatak za aktualnim NHL prvacima na 1-2 u prvom krugu doigravanja Centralne divizije NHL lige.

NHL prvaci su dobili prve dvije utakmice na gostovanju, a potom na svom ledu imali vodstvo 5-3 na koncu druge trećine. No, Florida je u posljednjoj dionici uspjela izjednačiti, a potom golom Ryana Lomberga u šestoj minuti produžetka izboriti i pobjedu i produžiti nadu.

image
MIKE EHRMANN Afp

Za goste su zabili i Sam Bennett, Radko Gudas, Alex Wennberg, Patric Hornqvist i Gustav Forsling, dok su na drugoj strani strijelci bili Anthony Cirelli, Ross Colton, Steven Stamkos, Brayden Point i Alex Killorn.

Zanimljivo, bila je to prva playoff utakmica Tampe u svojoj dvorani nakon travnja 2019. godine jer su prošle godine naslov prvaka osvojili u "balonu" u Edmontonu.

Četvrta utakmica je ponovo u Amalie Areni u Tampi.

Hokejaši Montreala su 2-1 pobjedom protiv Toronta započeli kanadski obračun u prvom kolu doigravanja Sjeverne divizije.

Montreal je poveo u 13. minuti golom Josha Andersona, izjednačio je William Nylander u petoj minuti drugog perioda, a pobjedu gostima donio je Paul Byron sredinom posljednje trećine.

Susret je obilježila teška ozljeda zvijezde i kapetana domaće momčadi Johna Tavaresa koji je sredinom prve trećine dobio koljenom u glavu.

Tavares je ozlijedio glavu i vrat u sudaru s Coreyjem Perryjem te je s leda odnijet na nosilima. Perry se ispričao zbog udaraca, dodajući da je klizao prebrzo da bi to mogao spriječiti. Unatoč isprici, domaći hokejaš Nick Foligno želio je odmah podmiriti račune.

"Nick mi je prišao i rekao mi da se priremim i da nema smisla čekati", rekao je Perry, dodavši: "Pokušao sam preskočiti Tavaresa, ali slučajno sam ga udario koljenom u glavu. Nadam se da je dobro", dodao je Perry.

Tavares je u 56 utakmica u regularnom dijelu sezone postigao 50 poena.

U istočnoj skupini Pittsburgh je na gostovanju pobijedio New York Islanderese 5-4 i sada vodi a 2-1 u pobjedama. Pobjednički pogodak postgao je Brandon Tanev u 57. minuti.

Vegas je na gostovanju porazio Minnsotu sa 5-2 i sada vodi sa 2-1 u Zapadnoj diviziji.


REZULTAtI - 1. krug:

Istočna divizija:

New York Islanders - Pittsburgh Penguins 4-5

(Pittsburgh u seriji na četiri pobjede vodi 2-1)

Centralna divizija:

Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 5-6 (produžetak)

(Tampa u seriji na četiri pobjede vodi 2-1)

Zapadna divizija:

Minnesota Wild - Vegas Golden Knights 2-5

(Las Vegas u seriji na četiri pobjede vodi sa 2-1)

Sjeverna divizija:

Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 1-2

(Montreal je u seriji na četiri pobjede poveo 1-0)

Linker
24. travanj 2024 09:50