GORAN MEHKEK/CROPIX
COVID U VLADI

Hrvatska ministrica turizma i sporta pozitivna na koronavirus, dvojica ministara moraju u samoizolaciju

Osjetila je simptome te se odlučila testirati, dobrog je stanja, ima blago povišenu temperaturu
Piše: HinaObjavljeno: 25. listopad 2020. 20:45

Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske, pozitivna je na koronavirus, pa je zbog njezinog sudjelovanja na sastanku u Vladi u subotu mjera samoizolacije izrečena dvojici ministara, a ostalim nazočinma mjera pasivnog nadzora, izjavio je Hini u nedjelju glasnogovornik Vlade. Samoizolacija je određena ministru rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću i ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću, koji su sjedili pokraj ministrice Brnjac.

- Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac obavila je u nedjelju testiranje na prisutnost koronavirusa, a rezultati testa pokazali su da je pozitivna na koronavirus - rekao je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Ministrica je u nedjelju osjetila simptome bolesti te se odlučila testirati, dobrog je zdravstvenog stanja s blagom kliničkom slikom, odnosno blago povišenom temperaturom.

- Ministrica Brnjac svoje obveze nastavlja obavljati u izolaciji, pridržavajući se svih mjera epidemiologa. Samoizolacija je određena i članovima njene obitelji, a epidemiolozima su dani podaci o bliskim kontaktima ministrice u posljednjih 48 sati - naveo je Milić.

U Vladi je u subotu održan sastanak o pripremi Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, te Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, kao i oko borbe protiv COVID-19, a na njemu je sudjelovala i ministrica Brnjac. Glasnogovornik Vlade dodao je da su tijekom cijelog sastanka svi sudionici nosili zaštitne maske.

- Po odluci epidemiologinje, na ostale sudionike sastanka i članove Vlade koji su bili na udaljenosti većoj od dva metra od ministrice Brnjac odnosit će se pravila pasivnog nadzora, te preporuka o pojačanom nadzoru zdravstvenog stanja, uz obavezno testiranje na koronavirus - naveo je Milić.

Linker
22. travanj 2024 16:15