MARKO TODOROV/CROPIX
EUROPSKO PRVENSTVO

Hrvatska odbojkaška reprezentacija poražena na otvaranju EURA, Nijemci su bili osjetno jači

Jedni od favorita skupine bez većih su problema svladali naše predstavnike
Piše: HinaObjavljeno: 03. rujan 2021. 17:51

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija svoj je nastup na Europskom prvenstvu započela 0-3 (20-25, 13-25, 19-25) porazom od Njemačke u susretu 1. kola skupine D u Tallinnu.

Hrvatska je protiv mnogo jače Njemačke bila u podređenom položaju tijekom čitavog dvoboja. U prvom setu je držala rezultatski priključak do 18-17 za Njemačku, no u završnici su se Nijemci odvojili i mirno priveli tu dionicu u svoju korist.

Drugi set je protekao u potpunoj dominaciji Njemačke, da bi treći bio praktički preslika prvog.

Marko Sedlaček je s 12 poena bio najbolji u sastavu Hrvatske, dok je Gyorgy Grozer sa 17 poena predvodio Njemačku.

Plasman u osminu finala izborit će po četiri prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine.

Hrvatski igrači uvjereni da će u nastavku biti bolji

Hrvatski odbojkaški reprezentativci su nakon uvjerljivog 0-3 (20-25, 13-25, 19-25) poraza od favorizirane Njemačke u susretu 1. kola skupine D na Europskom prvenstvu u Tallinnu bili prilično samokritični te zaključili kako u nastavku natjecanja moraju igrati bolje.

"Njemačka je bila favorit, no mislim da smo odigrali jako lošu utakmicu s naše strane. Srećom, turnir je dug, još su četiri utakmice pred nama i idemo se fokusirati kako bismo protiv Latvije mogli odigrati puno bolje", izjavio je Sven Šarčević, a slično razmišlja i Filip Šestan:

"Ovo zasigurno nije početak koji smo očekivali. Siguran sam da možemo bolje. Slijede četiri utakmice u nastavku tako da u narednim danima očekujemo bolji rezultat".

Hrvatska će u 2. kolu u subotu igrati protiv Latvije, dok će sljedećeg tjedna igrati protiv Francuske (ponedjeljak), Estonije (utorak) i Slovačke (srijeda).

Linker
19. travanj 2024 11:58