ZLATNI STUDIO

Ana Begić nominirana za nagradu: ‘Dobila sam odgovore na 1000 pitanja o ‘Idiotu‘‘

Ana Begić Tahiri
 Neja Markicevic/Cropix
‘Zatekli ste me, nisam to očekivala. Hvala Studiju, Jutarnjem listu I žiriju‘, rekla je glumica nominirana za najbolju žensku ulogu

Ana Begić Tahiri prvi put je nominirana za najbolju žensku ulogu u kazališnoj kategoriji Zlatnog Studija i to za Varvaru Ardalionovnu (Varju) u “Idiotu” zagrebačkog HNK, kojeg je na scenu postavio ruski redatelj Vaslij Senjin prema čuvenom romanu Fjodora Mihajloviča Dostojevskog.

- Zatekli ste me, nisam to očekivala. Hvala Studiju, Jutarnjem listu I žiriju - rekla je glumica, kojoj je nominacija za koju je saznala u petak ujutro doista u tom času uljepšala dan, budući da ima prolaznih zdravstvenih problema s kostoboljom.

Kao tinejdžerica imala je neke dvojbe u glavi oko romana Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, odnosa likova i prirode glavnih junaka.

- Ulogom Varje i ovom predstavom redatelj Senjin, jer ipak je to njegovo područje, on je Rus, rasvjetlio mojih 1000 pitanja oko tog lektirnog naslova, na čemu sam zahvalna – rekla je Ana Begić.

Trenutno je možemo gledati u seriji “Dar Mar” na Novoj TV u ulozi Jane.

- Jana je udovica, čiji je pokojni muž bio teški alkoholičar, a pio je zbog nje. Jana ima ljubavnike, viče, jede, svima soli pamet, a bedasta je. Uglavnom jedna doista grozna žena – smije se na račun lika iz serije koji poprilično gledateljstvo zabavlja.

Ana Begić pojavit će se iduće godine I u seriji “Dnevnik velikog Perice”, nastavku filma “Tko pjeva zlo ne misli” u kojoj će utjeloviti konobaricu koja radi Kod Žnidaršića.

- Moram najaviti da je junakinja koju ću tumačiti u “Dnevniku velikog Perice” posve suprotna od protagonistica na kakve je šira publika u mojem slučaju navikla. Konobarica u gostioni Kod Žnidaršića je topla, divna, simpatična, vesela, zaljubljena ženica koja silno voli svog muškarca, zastavnika JNA, u tumačenju Nikole Koje - najavljuje novu seriju glumica koja ovaj mjesec u HNK igra u “Idiotu”, “Ciganinu, al najljepšem” i “Kafki na žalu”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:46