IVAN PERIC/CROPIX
FUTSAL KVALIFIKACIJE ZA SP

Izbornik uoči uzvrata s Češkom: ‘Bilo je svega u Zadru, ali mi smo pokazali da se možemo nositi s njima‘

Svjetsko prvenstvo će biti održano u Litvi od 12. rujna do 3. listopada sljedeće godine
Piše: HinaObjavljeno: 09. studeni 2020. 15:21

Izbornik futsal reprezentacije Hrvatske Mato Stanković uoči uzvratnog dvoboja protiv Češke u doigravanju za plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. istaknuo je u ponedjeljak da nema prednosti domaćeg terena, te da su njegovi igrači pokazali da mogu igrati s Češkom.

U prvoj utakmici doigravanja reprezentacija Hrvatske je u subotu u Zadru protiv Češke odigrala 2-2, iako su Česi nakon 12 minuta vodili sa 2-0. Uzvratni dvoboj bit će odigran u utorak u Brnu (18.10 sati).

"Bilo je svega u toj utakmici, otvaranje je bilo korektno, no onda smo upali u crnu rupu bez protoka lopte i agresije, a Česi su samo čekali našu grešku i protunapade. Primili smo dva pogotka koji se rijetko primaju, no to su takve utakmice. Ne tražimo alibije, ali većina igrača već dugo nije odigrala pravu utakmicu. U drugom smo poluvremenu pokazali da smo trebali dobiti utakmicu. Rano smo napravili pet prekršaja što nam je otupilo agresivnost, ali bio bih prezadovoljan kada bismo u svakoj utakmici stvorili prilika kao u subotu. Nema velike prednosti domaćeg terena i pokazali smo da možemo igrati s Češkom, te da smo možda i bolji. To treba pokazati i u Češkoj, a sve ovisi o tome kako će se kretati rezultat. Vjerojatno će Češka jednako početi, bez rizika, to je njihov stil. Bude li rezultat išao na naš mlin, morat će se i oni otvoriti", izjavio je, kako prenosi internetski portal Hrvatskog nogometnog saveza, izbornik futsal reprezentacije Mato Stanković.

image
VLADO KOS/CROPIX

Česi su u Zadru nakon 12 minuta vodili sa 2-0. Nakon kornera u 10. minuti strijelac je bio Zaruba, a dvije minute kasnije iz kontranapada pogodak zabija Rešetar. Hrvatska je smanjila na 1-2 u 20. minuti, 30 sekundi prije isteka prvog poluvremena. Tihomir Novak uspio je pogoditi iz kaznenog udarca sa deset metara. A u 27. minuti Hrvatska uspijeva izjednačiti na 2-2, a strijelac je bio Maro Đuraš. Hrvatska je u prvoj utakmici imala 44 udarca prema golu, 20 više od protivnika.

Franco Jelovčić smatra da je Hrvatska kvalitetnija od Češke: "Loše smo ušli u utakmicu i primili dva pogotka iz njihova jedina dva udarca. To nas je poremetilo, ali smo pozitivno odgovorili i 2-2 je aktivan rezultat. Trebali smo biti agresivniji, a veseli što imamo dosta prostora za napredak. Uvjeren sam da u Brno putujemo kao favoriti, ali na parketu ne pobjeđuje uvijek favorit. Češka je ozbiljan protivnik, ali smatram da smo mi kvalitetniji".

Svjetsko prvenstvo će biti održano u Litvi od 12. rujna do 3. listopada sljedeće godine. Nastup na Svjetskom prvenstvu, uz domaćina Litvu, od europskih reprezentacija su već izborili Portugal, Španjolska, Rusija i Kazahstan. Drugi par doigravanja čine Srbija i Finska, a Srbija je u petak na domaćem terenu slavila sa 1-0. Uzvratni susret u Finskoj je također u utorak.

"Mislim da smo bolji od Čeha, ali u subotu to nismo pokazali u prvom poluvremenu. Polagani ulazak obio nam se o glavu. Ipak, Hrvatska je pokazala karakter, vratila se, a njihov je vratar bio odličan. Sve je otvoreno, a u Češku idemo po pobjedu. Nadam se da neće biti problema s ozljedama i da ćemo nakon novog testiranja na koronavirus svi biti spremni za uzvrat", rekao je hrvatski vratar Zoran Primić.

Prvi i jedini nastup na Svjetskom prvenstvu u futsalu Hrvatska je ostvarila 2000. u Gvatemali, gdje je osvojeno peto mjesto.

Linker
19. travanj 2024 00:08