Simone Biles
 LOIC VENANCE Afp
IDE PO ZLATO

Jedna od najvećih zvijezdi u Tokiju donijela važnu odluku: Svjetsku prvakinju ipak ćemo gledati u finalu

Iako je odustala od višeboja te od još triju finala po spravama, Amerikanku ćemo vidjeti na gredi.
Piše: HINAObjavljeno: 02. kolovoz 2021. 13:05

Američka gimnastičarka Simone Biles nastupit će u finalu vježbe na gredi u utorak na Olimpijskim igrama u Tokiju, objavio je Američki gimnastički savez (USA Gymnastics).

"Uzbuđeni smo što možemo potvrditi kako ćete vidjeti dvije američke sportašice u finalu preče sutra - Suni Lee I Simone Biles!! Jedva čekamo vidjeti Vas obje!", objavio je savez.

Biles, jedna od heroina prošlih Igara u Rio de Janeiru na kojima je osvojila četiri zlata i broncu, odustala je od natjecanja tijekom finala ekipnog višeboja u Tokiju prošlog utorka nakon što je izvela samo jedan preskok. Po završetku finala svoje je odustajanje objasnila krizom samopouzdanja u Tokiju i nemogućnošću nošenja s "okretima", odnosno dezorijentacijom tijekom vježbi.

Kasnije je Biles odlučila ne nastupiti niti u pojedinačnom finalu višeboja, a odustala je i od nastupa u finalima preskoka, dvovisinskih ruča i partera iako se kvalificirala za njih.

Biles je prije pet godina upravo na gredi osvojila broncu, nakon zlata u ekipnom i pojedinačnom višeboju te zlata na preskoku i parteru. No, aktualna je svjetska prvakinja upravo na gredi.

Linker
14. kolovoz 2022 21:38