Barbara Matić (desno) dokazna je svjetska judo klasa
BARBARA MATIĆ

Judaško zlato i akademski briljant! Sve je zadivila svojim nastupom na Grand Slamu u Budimpešti

Barbara Matić je također diplomirala na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.u Splitu
Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. prosinac 2020. 08:33

Svojedobno je Zvonko Špišić spjevao tekst nekoć popularne pjesme, nekadašnje uspješnice, pjesma koja je posvećenoj jednoj Barbari.

“...Barbara bješe naša dika, Barbara, Barbara, lijepa k’o slika...” samo je jedan dio pjeva o Barbari. Junakinja te pjesme je imaginarna, ali Barbara iz naše priče je itekako stvarna. Barbara Matić je naša godinama najbolja judašica, popriličan niz ljeta nazočna na postoljima različitih natjecanja. Upravo na temelju takvih ostvarenja, Barbara uspjela iz jednog “malog” sporta koji nije često na TV, pa ni u ostalim medijima (s iznimkom SN dakako), izaći iz anonimnosti odnosno postati osoba čije ime i prezime nije baš potpuna nepoznanica pa i za širu javnost. Barbara Matić je svojim umijećem na tatamiju i rezultatima na njemu ostvarenim stekla status vrhunske sportašice koja teško da može razočarati, koja se nerijetko vraća doma s medaljama.

KLIKNITE OVDJE I DOZNAJTE SVE O 69. IZBORU NAJBOLJIH SPORTAŠA U ORGANIZACIJI SPORTSKIH NOVOSTI!

Uostalom, govorimo o našoj olimpijki iz Rio de Janeira prije četiri godine, ali i djevojci koja je dosad osvajala četiri bronce na europskim prvenstvima (2014., 2017. i 2019. pojedinačno, te 2019. ekipno). Tu govorimo o seniorskim ostvarenjima, ali oni su slijed kontinentalnog i planetarnog vrha u mlađim uzrastima. Barbara je bila dvostruka juniorska prvakinja Europe i svijeta, uostalom. Toliko o povijesti, iako ne baš tako dalekoj.

image
GABIJUAN WWW.HAJIMEJUDO.COM

Ove kalendarske godine koja je bila “mršava” natjecanjima, Barbara je zadivila svoje poklonike, judaški svijet zlatom na Grand Slamu u Budimpešti. Razina natjecanja s kojih je Barbara već osvajala ranije srebro i broncu, ali nastup na Dunavu je bio osobito dojmljiv.

Naime, Barbara Matić je za ovo zlato “pomela” cjelokupni svjetski vrh u svojoj kategoriji do 70 kilograma. U četvrtfinalu je svladala aktualnu svjetsku prvakinju, Francuskinju Marie Eve Gahie, wazarijem. U polufinalu je na red došla svjetska doprvakinja, Portugalka i imenjakinja joj, Barbara Timo koja je svladana “zlatnim bodom”.

image
Izbor sportaša godine
HANZA MEDIA

Konačno, u borbi za zlato naša barbara je svladala aktualnu prvakinju Europe i brončanu sa zadnjeg SP, Francuskinju Margaux Pinot. Briljantno. Ali... Postoji još jedna Barbarina medalja ove godine. Zlatna, ma briljantna!

Barbara Matić je diplomirala na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.u Splitu. Njezina puna titula je magistrica inženjerka elektrotehnike ili mag. ing. Barbara Matić.

Linker
25. travanj 2024 12:40