Alessandra Ambrosio

 IMAGE PRESS AGENCY Nurphoto Via Afp
LJUBAV JE SLIJEPA

Ljubavni debakl stoljeća: 15 godina mislio da voli jednu od najljepših žena Brazila, slao joj automobil...

Godinama joj je slao skupe poklone, uključujući i auto Alfa Romeo Mito, plaćao troškove ‘liječenja‘
Piše: SNObjavljeno: 29. studeni 2021. 14:48

Talijanski mediji donijeli su ovih dana krajnje bizarnu priču o svome nekadašnjem odbojkaškom reprezentativcu Robertu Cazzanigi koji je 15 godina (!) vjerovao da je u vezi sa ženom koju nikada nije vidio uživo. U tih 15 godina potrošio je na nju oko 700.000 eura i završio u dugovima, ali nesretnik i dalje nije shvaćao da je žrtva prijevare.

Cazzanigu (42) je sa stanovitom Mayom preko telefona upoznala njihova zajednička prijateljica Manuela koja je, ispostavilo se kasnije, bila autorica kompletne prijevare. Maya je naivnom odbojkašu poslala fotografiju brazilskog modela Alessandre Ambrosio, tvrdeći da je to ona, i to je bilo dovoljno da Cazzaniga, danas kapetan niželigaša Gioia Del Colle, izgubi glavu i ludo se zaljubio.

image

Roberto Cazzaniga

ANDREAS SOLARO Afp

Nije mu pritom bilo nimalo sumnjivo što Maya odbija susrete uživo, opravdavajući se time da je teško bolesna. Upravo je na tu "bolest" izvukla od Cazzanige stotine tisuća eura tijekom godina, a on je i dalje uporno vjerovao da je sretno zaljubljen i da će jednog dana, za pet, deset ili 15 godina valjda, i upoznati svoju odabranicu. Godinama joj je slao skupe poklone, uključujući i automobil Alfa Romeo Mito, i plaćao joj troškove "liječenja".

image

Alessandra Ambrosio

IMAGE PRESS AGENCY Nurphoto Via Afp

Pod pritiskom suigrača da dublje istraži priču, Cazzaniga se napokon obratio policiji koja ga je obavijestila da je bio žrtva razrađene prijevare. Svoju priču sportaš je podijelio u emisiji ‘Le Iene‘, priznavši u suzama da je nagomilao tisuće eura dugova.

- Imam toliko dugova, nije se lako probuditi se iz kome - rekao je Cazzaniga plačući.

Istraga je pokazala da je Maya s fotografijom brazilskog modela zapravo 50-godišnjakinja Valeria sa Sardinije. Na njezin je račun godinama sjedao novac za liječenje nepostojećeg srčanog oboljenja.

- Jednog dana sam ga pronašao kako plače u sobi, u mraku. Pitao sam ga što se dogodilo, a on mi je odgovorio da se zaljubio u žena koja je na intenzivnoj njezi zbog operacije srca i da je ne može posjetiti jer bi je to naljutilo - ispričao je Cazzanigin brat Danilo.

O Cazzaniginom slučaju oglasio se i Paolo Cozzi, njegov bivši suigrač i osvajač olimpijskog srebra iz Atene 2004.

- Roberto je žrtva koju treba poštovati. Ne smijemo ga žaliti niti mu se rugati. Ovo je priča koja se može dogoditi i drugima jer uvijek će postojati ljudske slabosti.

Linker
23. travanj 2024 15:03