VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
SREBRO ZA HRVATSKU

Matea Jelić je europska doprvakinja! Očekuje se nova berba medalja u Sarajevu

U finalu je naša Kninjanka priznala poraz Francuskinji, a dotad je nanizala tri pobjede.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 11. prosinac 2020. 17:44

Drugog dana seniorskog Europskog prvenstva u taekwondou u olimpijskim disciplinama, a koje se održava u Sarajevu, još bolje vijesti za Hrvatsku. Naime, Kninjanka Matea Jelić, članica Taekwondo kluba Marjan iz Splita postala je doprvakinja Europe!

Matea Jelić je u kategoriji do 67 kg bila slobodna u 1. kolu, da potom u 2. kolu svladala Latvijku Jolantu Tarvidu 16:9. U četvrtfinalu je još efektnije stigla do pobjede, nokautom protiv Čehinje Petre Stolbove. Tog je trenutka Matea već imala osiguranu broncu, ali u polufinalu je otišla korak dalje pobijedivši Španjolku Ceciliju Castrolo 17:3. Tek je u finalnoj borbi morala priznati primat Francuskinji Magdi Wiet, 11:6.

Drugog dana nadmetanja, na tatami su izašle i ostale naše seniorke. Lena Stojković (Marjan Split) je izgubila u 1. kolu do 49 kg od Dankinje Shantelle Mendoza 22:2, baš kao i klupska joj kolegica u istoj kategoriji Paula Antunović koja je izgubila od Austrijanke Christine Schoenegger 21:11.

U 1. kolu je izgubila i Nika Petanjek (Dubrava Zagreb), kategorija iznad 67 kg od koje je bolja bila Turkinja Nafia Kus 15:4. Zaključno, u istoj kategoriji je Ivana Babić (Marjan Split) nakon pobjede nad Norvežankom Elizom Frazi Haugen 6:2 dospjela na korak do medalje, ali tu je i ostala. Naime, u četvrtfinalu ju je pobijedila Nafika Kus iz Turske 3:0, ista ona koja je u 1. kolu izbacila i našu Petanjek.

Vikend donosi početak nadmetanja na kadetskom EP gdje Hrvatsku predstavlja 15 kadeta koji će se boriti u subotu, a dan kasnije na tatami će i naših 13 kadetkinja.

Linker
19. travanj 2024 09:50