Matija Marinić
 Kajak Kanu Klub Zagreb
VELIKI USPJEH

Najbolji hrvatski kanuist u slalomu na divljim vodama i olimpijac za Tokio osvojio zlato u Sloveniji

‘Sjajan je osjećaj zauzeti prvo mjesto i iza sebe ostavili vrhunske sportaše poput Luke Božiča‘
Piše: SNObjavljeno: 18. travanj 2021. 18:38

Matija Marinić, najbolji hrvatski kanuist u slalomu na divljim vodama, olimpijac za Igre u Tokiju, osvojio je zlatno odličje u utrci ICF-a u slovenskom Tacenu. Iza Hrvata je najbolji nastup u nekoj međunarodnoj utrci u posljednjih nekoliko godina. U polufinalnoj je utrci zauzeo četvrto, a u finalnoj prvo mjesto.

- U prvoj je vožnji dodirnuo dvoja vrata, no u drugoj je bio fokusiran i vožnju završio bez tehničkih pogrešaka. Staza je bila tehnički dosta zahtjevno postavljena, a on je bio izvrstan. To će Mariniću dati samopouzdanje nužno za nastup na Europskom prvenstvu - rekao je Marinićev trener Stjepan Perestegi.

U utrci u Tacenu sudjelovali su kanuisti iz Češke, Italije, Španjolske, Hrvatske, te Slovenije. Posebno motivirani bili su upravo Slovenci jer su se oni borili i za mjesto u svojoj reprezentaciji. Rezultati ICF utrke utječu na rangiranje kanuista, te se boduju za Europski kup.

- Sjajan je osjećaj zauzeti prvo mjesto i iza sebe ostavili vrhunske sportaše poput Luke Božiča iz Slovenije koji je na posljednjem Svjetskom prvenstvu bio srebrni. U finalu je Božič bio pola sekunde slabiji od mene. Na trećem je Španjolac Miquel Trave. Posebno sam zadovoljan današnjim rezultatom zbog činjenice da smo u posljednjih godinu dana zbog pandemije koronavirusa imali manjak priprema i natjecanja - rekao je Matija Marinić nakon utrke.

Europsko prvenstvo u slalomu na divljim vodama za kanuiste počinje u talijanskoj Ivrei krajem ovog mjeseca. U srpnju Marinića očekuje nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Linker
18. travanj 2024 04:27