KRŠ I LOM

Video: Čak 29 vozila sudjelovalo u lančanom sudaru kakav se ne pamti zbog magle i leda na cesti

Nalijetanje vozila je započelo u četvrtak, 12. studenoga ujutro, a s obzirom na razmjere još nije utvrđeno kako je sve krenulo
Lančani sudar
 Youtube screenshot

Gotovo 30 vozila sudjelovalo je u lančanom sudaru duž međudržavne autoceste 94 u Monticellu, u Minnesoti (SAD) krajem prošlog tjedna, a snimke snimljene na mjestu događaja otkrivaju koliko je incident bio golem.

Nalijetanje vozila je započelo u četvrtak, 12. studenoga u 9:15 ujutro, a s obzirom na razmjere sudara još nije utvrđeno koje je vozilo započelo lančani sudar.

Svemu su kumovali loša vidljivost i zaleđena prometnica, ukupno je devet osoba hitno prevezeno u bolnicu, i srećom nitko nije poginuo.

Lokalna TV postaja Kare11 izvještava da su od 29 u sudar uključenih vozila polovica bila kamioni. Naftom i krhotinama "zatrpana" prometnica bila je izvan upotrebe do večernjih sati, a neki su kamioni i zapalili pa ih je trebalo gasiti.

U razgovoru s Kare11, Jim Rosenow otkrio je da se usred sudara zatekao u svom Chevroletovom pick-upu.

"Cijeli život vozeći se po snijegu u Minnesoti i nikada nisam doživio nešto ovako grozno", rekao je. “Stavio sam obje noge na kočnicu i zabio se u sredinu, još jedan automobil zabio se u mene, a onda nas je "poklopila" prikolica kamiona. Cijeli stražnji kraj mog kamioneta gotovo mi je ušao kroz stražnji prozor.

Jedan je čovjek pokucao na zadnji prozor i razbio ga, a ja sam izašao i počeo pomagati drugim ljudima. Nikad nisam vidio tako nešto i nikada nisam doživio tako nešto", rakao je za lokalnu postaju.

U svakom slučaju dobar podsjetnik na to što se sve može dogoditi u trenutku nepažnje i u vrlo lošim vremenskim uvjetima na cesti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:41