MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
ZADNJI JURIŠ

Od Samobora, pa do cilja ispred HNK-a! Posljednja etapa Cro Racea i veliki spektakl za kraj

Važno je za Bahrain da Van Dijke ili Hoelgaard ne budu prvi na uvodnom sprintu
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 03. listopad 2021. 07:53

Stephen Williams napravio je ogroman posao u subotu, a u nedjelju će, u posljednjoj etapi Cro Racea, koja će se voziti od Samobora, pa do cilja ispred HNK-a, gdje će stići biciklisti iza 14 sati, nastojati sačuvati majicu vodećeg i tako svojem Bahrain Victoriousu donijeti i treću ukupnu pobjedu u šestom izdanju ove utrke. Naime, Bahrain ima već trijumfe Kanstatina Sivcova, kao i onaj Vincenza Nibalija, pa bi Williams mogao nastaviti tu dominaciju ove World Team momčadi u Hrvatskoj.

Upravo je pobjeda Nibalija 2017. godine, ostvarena na prvom prolaznom vremenu posljednje etape dobar pokazatelj kako će se Bahrain postaviti i ovoga puta. S time da je sada zadatak za njihovu momčad čak i lakši. Naime na stolu su u posljednjoj etapi tri sprinterska cilja, jedan odmah po kretanju etapa u Svetoj Nedjelji, zatim i prolazni ciljevi u Vrbovcu i Dugom Selu. Svaki od ta tri cilja nose tri sekunde bonifikacija, znači devet sekundi ukupno, a pobjeda na etapi donosi ukupno deset sekundi. Prevedeno, Mick Van Dijke iz Jumbo Viste mogao bi postati pobjednik Cro Race u slučaju da osvojio sva tri sprinta i bude etapni pobjednik, ukoliko Williams uđe u vremenu pobjednika, što se očekuje, u cilj. Na trećem mjestu u ukupnom poretku je trenutačno Markus Hoelgaard, a on zaostaje 18 sekundi.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Međutim, Bahrain će, za očekivati je, ići već na prvom sprintu na bonifikaciju, ne mora to biti Williams, tu je ionako Phil Bauhaus, a onda će do konca etape kontrolirati samo da Williams bez problema stigne među glavnom skupinom u cilj. Važno je za Bahrain da Van Dijke ili Hoelgaard ne budu prvi na uvodnom sprintu i za njih bi posao privođenja Williamsa do cilja kao ukupnom pobjednika trebala kasnije biti rutina...

Što se tiče Hrvata, Josip Rumac je nakon pete etape spuzao s četvrtog na 23. mjesto ukupnog poretka i ima 4 minute i 44 sekunde zaostatka, a Fran Miholjević se nalazi na 38. mjestu sa šest minuta i 31 sekundu iza Williamsa. Ono što je za obojicu dobro jest da su u svojim momčadima, Rumac u Androniju, kao Miholjević u Friuliju najbolji vozači na Cro Raceu, a ta je činjenica posebno važna za 19-godišnjeg Miholjevića, jer nastupa u razvojnoj momčadi, svi su Firuliju vrlo mladi, pa Miholjević može u toj skupini preuzeti ulogu lidera za neke etapne utrke koje budu slijedile u budućnosti.

Linker
20. travanj 2024 17:26