StoryEditor
Patrick Mahomes s djevojkom Brittany Matthews
 TOM PENNINGTON/AFP
Nestvarne brojke

Potpisan je najbogatiji ugovor u povijesti sporta i prekoračena je granica od pola milijarde dolara

Nevjerojatan ugovor potpisao je Patrick Mahomes, 24-godišnji quarterback Kansas City Chiefsa
Autor: SN, HinaObjavljeno: 07. srpanj 2020. 08:38

Do sinoć je s klubom kojeg je prošle sezone odveo do naslova na Super Bowlu imao dvogodišnji važeći ugovor, a sada je potpisao desetogodišnje produljenje koje će mu do 2031. godine donijeti nevjerojatnu zaradu od 503 milijuna dolara.

Riječ je o povijesnom ugovoru u svijetu sporta u kojem ne postoji klauzula o prijevremenom raskidu ugovora i prvom koji je prešao granicu od pola milijarde dolara.

Time je Mahomes nadmašio dosadašnjeg rekordera Mikea Trouta, inače bejzbolaša koji je potpisao 12-godišnji ugovor s Los Angeles Angelsima vrijedan 425 milijuna dolara.

"Čestitke @PatrickMahomesu jer je pristao na desetogodišnje produljenje ugovora vrijedno 503 milijuna dolara. On je prvi pola milijarde vrijedan sportaš u povijesti", izjavio je Leigh Steinberg, Mahomesov agent.

Za prve tri godine ugovora dobit će 63 milijuna dolara odmah po potpisivanju, a 103.5 milijuna do ožujka 2021., prenosi ESPN. To je najbogatiji ugovor u povijesti sjevernoameričkog momčadskog sporta i obuhvaća i jamstvo u slučaju ozljede vrijedno 140 milijuna dolara, dodaje ESPN.

Linker
07. srpanj 2020 10:12