Nile Wilson je zbog ozljeda objavio kraj karijere sa samo 24 godine
 AFP
ZAVRŠIO KARIJERU S 24 GODINE

Potresna ispovijest osvajača olimpijske medalje: ‘Kockao sam, pio i razmišljao o samoubojstvu‘

Osvajač olimpijske bronce u Rio de Janeiru, otvoreno je progovorio o svojim problemima
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 05. ožujak 2021. 16:33

Britanski gimnastičar Nile Wilson, osvajač bronce na preči na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, otvoreno je u podcastu “Sporting Highs and Lows” progovorio o svojim problemima s depresijom i suicidalnim mislima s kojima se borio. Wilson je u siječnju objavio kraj karijere sa samo 24 godine, istaknuvši kako njegovo tijelo zbog ozljeda više ne može pratiti zahtjeve gimnastike. Ozljeda vrata zbog koje je 2019. završio na operaciji odvela ga je i u psihičke probleme iz kojih se, srećom, s vremenom uspio izvući.

- Dva tjedna do operacije sam se samo opijao. Zbog količine boli koju sam trpio, pogoršalo mi se i mentalno zdravlje. Na žalost, komplikacije nakon operacije su dodatno utjecale na moju psihu - ispričao je Wilson.

Zbog svega je odgovio povratak treninzima, a to je samo povećalo probleme.

- Mjesecima sam osjećao tjeskobu i nisam mogao shvatiti zašto. Osjećao sam kako sam izgubio svrhu, što je dovelo i do razmišljanja o samoubojstvu. Moje jedine metode suočavanja s problemom su bile ekstremne, često su uključivale kockanje i alkohol.

Njegovi roditelji u početku nisu shvaćali u kako je teškom stanju njihov sin.

- Mama i tata su mi govorili “ti si idiot, prestani to raditi”, ali njihova je reakcija bila razumljiva jer tada nisu bili upoznati koliko je moje mentalno zdravlje narušeno.

Srećom, uz podršku roditelja i prijatelja uspio je pronaći izlaz i danas sretan i smiren kreće u novo poglavlje života.

Linker
18. travanj 2024 03:13