RONALD GORSIC/CROPIX
NE IZGLEDA DOBRO

Prvak u neviđenim problemima! Ne može na put, ne smije kod kuće, a možda neće ni moći igrati u Zagrebu

‘Ne pristane li EHF, morat ćemo ići izvan Zagreba, solucije su Zadar, Osijek, Varaždin...‘
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 28. listopad 2020. 13:40

Na redu je šesto kolo Lige prvaka. Nažalost, bez dviju utakmica, jer su susreti Elverum - Meškov i Nantes - PPD Zagreb otkazani do daljnjega. Razlog je, naravno, koronavirus, u slučaju Nantesa direktno, a u slučaju Elveruma transportne prirode.

Ovisi o stavu EHF-a

Nantes je na svojim stranicama napisao da je razlog otkazivanja utakmice zaraza igrača PPD Zagreba, dok sebe nisu u tom kontekstu spominjali, a mogli su, jer nisu ni oni 100 posto čisti, što je pokazao i prvenstveni poraz u Limogesu u kojem je momčad Nantesa nastupila bez petorice igrača. No, nebitno, jer Zagrebu ionako ta utakmica u kojoj je trebao imati jako teškog protivnika u ovom trenutku, nakon katastrofalnog starta u Ligi prvaka, neće nimalo nedostajati.

Kako će to iskoristiti da se pripreme za dolazak Motora idući tjedan, tek će se vidjeti, jer se uz probleme s koronom dodao još jedan ozbiljan i veliki.
Arena Zagreb je zatvorila vrata sportašima, a otvorila ih je oboljelima od covida-19 i sigurno se u njoj do daljnjega neće igrati rukomet. Zagreb je o tome izvijestio EHF, a što će odlučiti čelnici u Beču, vidjet ćemo sljedećih dana. Pitanje je što uopće može predložiti Zagreb u situaciji kad su dvorane i u drugim gradovima pretvorene ili se pretvaraju u covid-bolnice. Jedino su Sutinska Vrela realna opcija, naravno, ako se EHF usuglasi s tim.

image
BORIS KOVACEV/CROPIX

Uglavnom, ništa ne ide zagrebašima od ruke ove sezone, ni trener, ni pojačanja, ni Liga prvaka, a sad još i Arena pa korona...
Vedran Šupuković, direktor kluba, kaže:
- Odmah kada smo znali za pozitivan test Laljeka i Srne, konzultirali smo EHF i dobili smo odgodu. Poslali smo u Beč, makar to nismo službeno dobili, da se u Areni neće moći igrati, da nam je rezervna solucija s obzirom na prazno gledalište Sutinska Vrela. Nadamo se da će s obzirom na situaciju biti uvaženo, da Vrela mogu ispuniti marketinške zahtjeve. Ne pristane li EHF, morat ćemo ići izvan Zagreba, solucije su Zadar, Osijek, Varaždin, no opet ovisno u kojoj će funkciji biti te arene kada dođe vrijeme - kaže direktor, pa nastavlja.

Stabilno, ali nelagodno

- I, u vezi s koronom, trebali smo imati testiranje u utorak, ali smo s obzirom na odlazak u Nantes to odgodili za četvrtak, kada ćemo imati točniju sliku stanja, s obzirom na posljednje kontakte sa zaraženim igračima. I nadamo se da će ovo sve skupa uskoro završiti, situacija je stabilna, ali, rekao bih, nelagodna - zaključio je direktor PPD Zagreba.
Inače, Motor u Zagreb, ako će se igrati u Zagrebu, treba stići sredinom studenoga, jer nakon ovog 6. kola slijedi stanka zbog reprezentativnog tjedna koji će se održati u iznimno nezgodnim i teškim okolnostima, ako i to EHF ne otkaže. Nije jednostavno, jer se radi o kvalifikacijskom krugu za Euro 2022, osim u slučaju Španjolske, Slovačke, Hrvatske i Mađarske koje igraju ‘prijateljski’ Euro kup. Situacija se, nažalost, dramatično pogoršava.


Što, pak, nosi 6. kolo Lige prvaka? U skupini A Szeged će prve bodove tražiti doma protiv Flensburga, dok je apsolutni derbi kola sudar Kiela i Veszprema, a mali derbi sudar Celja i Motora koji je u nekim stvarima zanimljiv Zagrebu, makar nakon poraza od Celja od čak 8 razlike nije uopće realno razmišljati o bilo kakvom preokretu u korist našeg prvaka.

Linker
19. travanj 2024 05:22