Tim Novo Nordisk
TIM NOVO NORDISK

Prvi profesionalni tim biciklista na svijetu oboljelih od dijabetesa ponosan na rezultate s Cro Racea

Zahvaljujući otkriću inzulina mogu ostvarivati vrhunske rezultate na najvišoj sportskoj razini
Piše: PromoObjavljeno: 04. listopad 2021. 15:14

Prvi profesionalni tim biciklista na svijetu oboljelih od dijabetesa natjecao se na Cro Race 2021, biciklističkoj utrci koja se vozila u 6 etapa kroz cijelu Hrvatsku od 28.09.do 3.10.21.

Ponosni na ostvarene rezultate te posebno plasmanom člana tima (Andrea Peron, Italija) koji je u jednoj od etapa zauzeo 8. mjesto.

Tim Novo Nordisk je globalna sportska ekipa biciklista koja se natječe u sklopu globalne inicijative Mijenjamo dijabetes posvećene poboljšanju životnih uvjeta 463 milijuna osoba koje žive s dijabetesom i za one kod kojih postoji rizik za razvoj dijabetesa.

image
Tim Novo Nordisk

Inicijativom Mijenjamo dijabetes želi se osnažiti osobe s dijabetesom, kojih je oko 310.000 u Hrvatskoj, te im pokazati što je moguće postići. Ujedno se želi senzibilizirati javnost na projekciju da oko 225.000 osoba ne zna da ima dijabetes.

Sportaši Tima Novo Nordisk zahvaljujući otkriću inzulina prije 100 godina mogu danas upravljati svojim dijabetesom i ostvarivati ne samo svoje snove već i vrhunske rezultate na najvišoj sportskoj razini. Njihova popularnost kako u dijabetičkoj zajednici tako i u profesionalnom biciklizmu potvrđuje se najvećom zajednicom pratitelja na društvenim mrežama i komunikacijom s više od 8,5 milijuna pratitelja na svim važnijim platformama.

image
Tim Novo Nordisk

Linker
19. travanj 2024 02:14