Tim Novo Nordisk
HVALEVRIJEDNA INICIJATIVA

Prvi profesionalni tim biciklista oboljelih od dijabetesa već peti put sudjeluje na Cro Race utrci

Podrškom Timu Novo Nordisk nadahnjujete i educirate sve osobe s dijabetesom
Piše: PromoObjavljeno: 28. rujan 2021. 11:37

Inicijativom Mijenjamo dijabetes želi se osnažiti osobe s dijabetesom, kojih je oko 310.000 u Hrvatskoj, te im pokazati što je moguće postići. Ujedno se želi senzibilizirati javnost na projekciju da oko 225.000 osoba ne zna da ima dijabetes.

Tim Novo Nordisk je globalna sportska ekipa biciklista koju predvodi prvi profesionalni tim biciklista na svijetu oboljelih od dijabetesa. Tim Novo Nordisk natječe se u sklopu globalne inicijative Mijenjamo dijabetes posvećene poboljšanju životnih uvjeta 463 milijuna osoba koje žive s dijabetesom i za one kod kojih postoji rizik za razvoj dijabetesa.

Tim Novo Nordisk već peti put sudjeluje na CRO RACE biciklističkoj utrci u Hrvatskoj.

CRO RACE je biciklistička utrka koja se održava od 2015. godine i obuhvaća više od 1000 kilometara kroz Hrvatsku. Voze je najbolji svjetski biciklisti i timovi jer je uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke organizacije (UCI) i rang kvalifikacije 2.1.

Ove godine održava se od 28. rujna do 3. listopada u šest etapa i s podrškom velikog broja gradova od Osijeka, Varaždina, Primoštena, Makarske, Zadra, Crikvenice, Samobora, Zagreba do mnogih drugih manjih mjesta. Finalna utrka s proglašenjem pobjednika održat će se 3. listopada u Zagrebu.

Sportaši Tima Novo Nordisk zahvaljujući otkriću inzulina prije 100 godina mogu danas upravljati svojim dijabetesom i ostvarivati ne samo svoje snove već i vrhunske rezultate na najvišoj sportskoj razini. Njihova popularnost kako u dijabetičkoj zajednici tako i u profesionalnom biciklizmu potvrđuje se najvećom zajednicom pratitelja na društvenim mrežama i komunikacijom s više od 8,5 milijuna pratitelja na svim važnijim platformama.

Podrškom Timu Novo Nordisk na utrci CRO Race, nadahnjujete i educirate sve osobe s dijabetesom da imaju mogućnost ostvariti svoje snove i imati kvalitetan život s dijabetesom.

Linker
19. travanj 2024 04:07