SN
ODRŽANA SKUPŠTINA

Sanda Čorak i dalje u Upravnom odboru IJF: ‘Ovaj izbor samo je nastavak višegodišnjeg rada‘

Još ranije je dr. Čorak postala i glavna urednica časopisa The Arts and Sciences in Judo
Piše: Dean BauerObjavljeno: 05. lipanj 2021. 10:58

Na Izbornoj skupštini Međunarodnog judo saveza u Budimpešti, a koja je održana u četvrtak, dr. Sanda Čorak, predsjednica Hrvatskog judo saveza, izabrana je i na novo mandatno razdoblje za članicu Upravnog odbora Svjetskog judo saveza, s dodatnim zaduženjima direktorice za edukaciju IJF, a ujedno i kao članica Zdravstvenog odbora IJF.

Podsjetimo, još ranije je dr. Čorak, koja je ujedno i dopredsjednica HOO-a, postala i glavna urednica međunarodnog multidisciplinarnog časopisa The Arts and Sciences in Judo, koji za glavni cilj ima povezivanje znanstvene judo zajednice s judašima širom svijeta.

Marius Vizer potvrđen je za novi mandat na dužnosti predsjednika IJF-a.

- Kako sam uključena u razvoj juda kao sporta za sve i u stvaranje strategija za razvoj edukacije, ovaj izbor samo je nastavak višegodišnjeg rada, i mene osobno, i cijelog članstva i djelatnika HJS-a uz posebnu zahvalu glavnom tajniku judo saveza i sportskom direktoru Europske judo unije, našem Hrvoju Lindiju, počasnom predsjedniku HJS, Tomislavu Čuljku i dopredsjedniku HJS-a, Deanu Bogiću. Zahvaljujem se predsjedniku IJF-a Mariusu Vizeru na podršci i prepoznavanju edukacije kao iznimne važnost segmenta juda - rekla je nakon izbora Čorak, koja je svoje znanje i iskustvo već pokazala kao članica Odbora za ravnopravnost spolova IJF-a, Znanstvenog odbora i Komisije za ravnopravnost spolova u Hrvatskom olimpijskom odboru.

Linker
24. travanj 2024 18:05