DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
USUSRET OI U TOKIJU

Sjajan rezultat uoči Olimpijskih igara, sestre Jurković izborile finale kvalifikacije ženskih dvojaca

Polufinale izborio i hrvatski četverac bez kormilara, finale pomaknuto zbog loših uvjeta
Piše: HinaObjavljeno: 15. svibanj 2021. 18:03

Hrvatske veslačke reprezentativke Ivana i Josipa Jurković izborile su nastup u finalu ženskih dvojaca osvojivši prvo mjesto u repesažu na kvalifikacijskoj regati za nastup na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju, koja se održava u Luzernu.

Sestre Jurković su u konkurenciji šest posada prve stigle do cilja u vremenu 7:15.46 minuta, sa sekundom i pol prednosti pred čileanskom i češkom posadom koje je dijelilo samo dvije stotinke sekunde.

U finale se probio i nizozemski dvojac osvojivši četvrto mjesto (7:28.87).

U jutarnjem dijelu kvalifikacija samo su pobjedničke posade iz dvije skupine izborile nastup u finalu, a to su bili ruski i danski dvojac.

Finale ženskih dvojaca na rasporedu je u nedjelju od 10 sati i 10 minuta, a na OI u Tokiju plasirat će se dvije najbolje posade.

U jutarnjem dijelu subotnjeg programa hrvatski četverac bez kormilara u sastavu Marko Ukropina, Anton i Patrik Lončarić te Ivan Piton, u svojoj je kvalifikacijskoj skupini bio treći i tako izborio mjesto u polufinalu.

Polufinale je na rasporedu u nedjelju od 9.20 sati, a prva tri mjesta iz obje skupine donose nastup u finalu koje će također biti održano u nedjelju, od 11.50 sati.

Bilo je predviđeno da se sva finala održe u ponedjeljak, ali je zbog loše vremenske prognoze organizator odlučio sva finala prebaciti u nedjeljni raspored.

Linker
20. travanj 2024 00:33