StoryEditor
 CHARLY TRIBALLEAU/AFP
Zanimljivi rezultati

Stanovnici Tokija okrenuli leđa Olimpijskim igrama 2021. godine, ovo je jasan pokazatelj

Istraživanje su tijekom vikenda zajednički proveli novinska agencija Kyodo News i tv Tokyo MX.
Autor: Vedran BožičevićObjavljeno: 29. lipanj 2020. 12:29

Više od polovice stanovnika Tokija smatra da se Olimpijske igre u glavnom japanskom gradu ne bi trebale održati ni sljedeće godine, pokazuje istraživanje koje su tijekom vikenda zajednički proveli novinska agencija Kyodo News i televizija Tokyo MX.

Igre su se originalno trebale održati od 24. srpnja do 9. kolovoza ove godine, ali su zbog pandemije koronavirusa prebačene na gotovo isti termin sljedeće ljeto (23. srpnja - 8. kolovoza). No, čini se da većina stanovnika Tokija nije oduševljena ni takvim scenarijem - njih 51,7 posto smatra da bi Igre trebalo ponovno odgoditi ili ih otkazati, dok bi 46,3 posto ispitanika željelo da se održe dogodine.

No, i među ovima koji smatraju da Olimpijske igre ne treba ponovno odgađati, 31,1 posto ističe kako bi se trebale održati u drugačijem obliku, ako treba i bez gledatelja.

Dužnosnici iz tokijskog Organizacijskog odbora i Međunarodnog olimpijskog odbora u više su navrata posljednjih tjedana upozorili da Igre više neće biti moguće odgoditi, odnosno da će, ako ih ne bude moguće održati sljedeće ljeto, biti otkazane. Već je i ova jednogodišnja odgoda stvorila organizatorima ogromne financijske i logističke glavobolje i očito je procjena da još jedna odgoda ne bi imala nikakvog smisla. 

Linker
29. lipanj 2020 12:31