Marquez pokušava biti optimističan
 INSTAGRAM
NIJE IŠLO KAKO JE ZAMISLIO

Svjetski prvak opet operiran! Dva puta morao je ‘pod nož‘ u samo 13 dana, evo zašto se zakompliciralo

Ozlijedio se na prvoj utrci sezone, 19. srpnja, a dva dana kasnije bio je prvi put operiran
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 05. kolovoz 2020. 12:01

Da su motociklisti ‘cijepljeni protiv straha’ to je barem svima jasno, da su to adrenalinski momci kojima jedan lom ruke ili noge ne predstavlja nepremostivu prepreku, također je svima znano, ali ipak, za svaku ozljedu postoji barem minimalni rom oporavka. A ako se on ne poštuje, onda dolazi do komplikacija. Kao u slučaju svjetskog motociklističkog prvaka, Španjolca Marca Marqueza, koji je 13 dana po operaciji nadlaktice desne ruke u ponedjeljak morao ponovno kod kirurga “pod nož”, gdje smu mu liječnici zamijenili prethodno ugrađenu pločicu od titana.

Razloge su naveli samo liječnici u svom priopćenju koje potpisuje doktor Xavier Mir:
- I prva je operacija bila uspješna, ali nismo očekivali da će doći do stresa u operiranom području, gdje je došlo do novog oštećenja, pa je stara titanijska pločica zamijenjena novom. Pacijent nije osjećao bol nakon prve operacije i pridržavao se liječničkih savjeta, ali je ipak dio planiranog oporavka napravio po svojim osjećajima. Sada ćemo morati pričekati 48 sati kako bismo sa sigurnošću mogli reći koliko će trajati oporavak.

Sve dalje od titule

U međuvremenu su iz njegove momčadi, Honde, objavili da Marqueza sigurno neće biti na utrci ovoga vikenda u češkom Brnu te da će ga mijenjati Nijemac Stefan Bradl.

Podsjetimo, Marquez se ozlijedio na prvoj utrci sezone, 19. srpnja u Jerezu, dva dana kasnije bio operiran, a nepuna četiri dana nakon operacije već pokušao voziti motocikl. Od utrke je ipak odustao jer nije mogao u potpunosti upravljati motociklom.
Inače, u obje dosadašnje utrke pobijedio je Francuz Fabio Quartararo, a dva puta drugi je bio Španjolac Maverick Vinales, a s novom propuštenom utrkom Marquez se udaljava od moguće obrane naslova prvaka...

Linker
25. travanj 2024 12:10