Mitchell Miller
 SCREENSHOT YOUTUBE
GRIJEH IZ PROŠLOSTI

Trebao je biti zvijezda, predviđali su mu veliku karijeru, a onda je zbog jedne gluposti ostao bez svega

‘Izuzetno mi je žao zbog incidenta. Bio sam mlad, nezreo i osjećam se užasno...‘
Piše: HinaObjavljeno: 30. listopad 2020. 09:49

NHL momčad Arizona Coyotes raskinula je ugovor s 18-godišnjim braničem Mitchellom Millerom nakon što je otkriveno kako je kao maloljetnik zastrašivao i vrijeđao tamnoputog školskog kolegu s poteškoćama u razvoju.

Arizona je Millera izabrala u četvrtom krugu ovogodišnjeg drafta, a stručnjaci su mu predviđali blstavu hokejašku budućnost.

Međutim, novine Arizona Republic su otkrile kako su Miller i još jedan mladić zlostavljali tamnoputog kolegu s poteškoćama u razvoju dok je 2016. bio u srednjoj školi u Sylvaniji u državi Ohio.

Miller i njegov prijatelj su priznali maltretiranje na maloljetničkom sudu u Ohiju i osuđeni su na rad za opće dobro, navodi Republika.

Isaiah Meyer-Crothers, također 18-godišnjak koji danas živi u Detroitu, rekao je da mu se Miller godinama izrugivao, stalno ga nazivajući "brownie" i "N-word", te ga je više puta udarao.

Kojoti su u početku branili svoj izbor, no kasnije su promijenili stav nakon pritiska medija, raskinuvši ugovor s igračem, te se ispričali žrtvi i njegovoj obitelji.

Hokejaš, koji pohađa Sveučilište Sjeverne Dakote, također se ispričao.

"Izuzetno mi je žao zbog incidenta nasilja koji se dogodio 2016. godine dok sam išao u osmi razred. Bio sam mlad, nezreo i osjećam se užasno zbog svojih postupaka. U to vrijeme nisam shvaćao težinu svojih postupaka i kako oni mogu utjecati na druge ljude. Ispričao sam se obitelji zbog svog ponašanja, završio obuku o kulturnoj raznolikosti i osjetljivosti i volontirao u svojoj zajednici s organizacijama kao što su Mala čuda," istaknuo je Miller u pismu.

Linker
18. travanj 2024 06:16