Stižu ukrajinski skakači u vodu

 TAKUMI HARADA The Yomiuri Shimbun Via Afp
HOO IZVJEŠTAVA:

U Hrvatsku stižu ukrajinski skakači u vodu, ali i boksači koji bi našim uzdanicama mogli biti od pomoći

Prihvat sportaša i sportašica iz ratom zahvaćene Ukrajine u Hrvatsku se nastavlja.
Piše: HINAObjavljeno: 15. ožujak 2022. 09:59

Nacionalni sportski savezi iz članstva Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) nastavljaju s prihvatom sportaša i sportašica izbjeglih iz ratom zahvaćene Ukrajine, pa tako u Hrvatsku stižu ukrajinski predstavnici u skokovima u vodu i boksu, priopćeno je iz HOO-a.

Obveza im je ispuniti obrasce za svakog zbrinutog sportaša, trenera ili prateću osobu te ih dostaviti HOO-u koji posreduje u refundaciji financijskih sredstava iz Europskih olimpijskih odbora (EOO).

Nakon jedriličarskog, iz Hrvatskog saveza za skokove u vodu izvijestili su o prispijeću 28 članova ukrajinske reprezentacije, među kojima je 16 skakača i skakačica u vodu i devet trenera, u pratnji liječnika, fizioterapeuta i administrativne predstavnice istovrsnog ukrajinskog sportskog saveza. Potvrđeno je da su Ukrajinci odlučili poslati u Hrvatsku svoje najbolje sportaše i trenere iz tog sporta, a budući da ne dolaze svi u zajedničkom aranžmanu, očekuje se da će za nekoliko dana biti svi na okupu.

Jednako tako, vrlo aktivan je i Hrvatski boksački savez, u čiju središnjicu je stigao popis predstavnika tog sporta koji bi privremeno utočište pronašli u Hrvatskoj. Među onima koji dolaze su i vrlo respektabilni boksači koji mogu biti od velike pomoći hrvatskim boksačkim uzdanicama.

Linker
23. travanj 2024 10:55