DAMIR KRAJAC/CROPIX
NOVI DETALJI

‘Uopće nisam pobjegao od Hrgovića! Evo što se zapravo dogodilo i zašto je Filip bio onako ljut‘

‘Ako mene pitate, mislim da je ta borba i dalje moguća‘, tvrdi Amerikanac
Piše: SNObjavljeno: 04. listopad 2021. 18:07

Bila je to druga polovica veljače, Filip Hrgović i njegov tim tražili su protivnika koji bi ih doveo na korak do borbe za naslov prvaka, a iz IBF organizacije stigla je za njih tada najljepša moguća vijest.

IBF je, naime, naredio meč za obaveznog izazivača i u njega pokušao ugurati Filipa s jedne, a Amerikanca Michaela Huntera s druge strane. Dakle, pobjedniku je trebala biti osigurana borba za naslov svjetskog prvaka, a IBF-ovu titulu tada je, podsjetimo, u svom vlasništvo držao sada već bivši teškaški prvak Anthony Joshua.

Otprilike dva mjeseca kasnije održan je i "purse bid", odnosno jedan oblik licitacije oko kupovine prava na organizaciju tog meča. Ta čast u konačnici je pripala Eddieju Hearnu i njegovom Matchroom Boxingu. Cifra koju je tada ponudio slavni boksački promotor iznosila je 606.666 dolara od čega bi Hunterovoj strani zbog bolje pozicije na IBF ljestvici pripalo 60, a Hrgovićevoj 40 posto.

Tim hrvatskog borca vrlo je brzo pristao na ponuđene uvjete, čekao se još potpis američkog udarača, no onda su krenuli problemi...

"Ne znam zašto nas je vukao kroz dva mjeseca pregovora, kroz 'purse bid' i ostale stvari... Povuče li se sada, ovo bi mogla biti jedna od najvećih prevara u novijoj povijesti teške kategorije", govorio je Filipov promotor Kalle Sauerland u trenucima kada je već svima postalo jasno da Hunter odugovlači.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

A da je strah bio opravdan potvrdilo se i početkom svibnja kada se Hunter službeno povlači iz meča.

"Ovo je apsolutno bizarno i suosjećam s Filipom jer su njega najviše vozali okolo. Sad se moramo vratiti na listu i vidjeti što nam slijedi. Poslao sam ugovore, a oni su mi samo vratili poruku kako ne prihvaćaju borbu", objasnio je jednom prigodom Eddie Hearn.

Hunter je još u svibnju pokušao objasniti svoj potez, govorio je kako se i dalje želi boriti protiv Hrgovića, a kao glavni razlog za odustajanje naveo je "bolju ponudu" koja je stigla od sve popularnijeg Trillera, promocije koja se proslavila organizacijom ekshibicijskog meča između Mikea Tysona i Roya Jonesa Jr-a.

Nešto više detalja, Hunter je otkrio u novom razgovoru za 3KingsBoxing u kojem je krivnju u potpunosti svalio na Filipov tim.

image
Michael Hunter
NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA

"I boks je posao, a moje je mišljenje da Eddie Hearn i Team Sauerland nisu najbolje surađivali jedni s drugima, a i odvratili su Triller od 'purse bida'. Eddie Hearn je na kraju bio jedina osoba s ponudom. Previše su otegnuli tu priču, a nisu nam nikad ni poslali email. Bio je to loše odrađen posao i za mene jedna lagana odluka. Moj originalni plan je bio da se s Hrgovićem borim na Trillerovoj priredbi, ali nisam nimalo dvojio oko toga što napraviti jednom kada sam čuo da iz Trillera ne žele imati nikakvog posla s takvim ljudima i da žele surađivati sa mnom osobno", objašnjava Hunter pa potom i komentira tvrdnje da se "uplašio" Hrgovića:

"Uopće nisam pobjegao od njega! On je na kraju završio u meču s nekime tko nije uopće rangiran... Radi se o tome da Hrgović ne obavlja sam svoj posao i upravo je stoga stalno prisiljen na čekanje. Zato je i bio onako ljut. S druge strane, ja neću samo stajati i čekati da mi se u karijeri otvore neke nove stvari. Sam ću napraviti ono što je potrebno. I to upravo i radim. Ako mene pitate, mislim da je ta borba i dalje moguća ako Triller bude voljan uložiti novac i to realizirati. Morao sam učiniti istu stvari. Težak sam protivnik, borac protiv kojeg puno riskirate, a malo toga možete dobiti... Nazovite takvu situaciju kako hoćete", zaključio je Hunter.

Linker
20. travanj 2024 08:18