Justin Setterfield/Getty Images
NOVO POGLAVLJE

POTPUNI ZAOKRET U ŽIVOTU BIVŠEG OLIMPIJSKOG POBJEDNIKA 'Danas me nije ni najmanje briga za moju sportsku karijeru, želim pomagati ljudima'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. kolovoz 2019. 14:24

Sjećate se Bradleyja Wigginsa? Bivši britanski biciklist, pobjednik Tour de Francea iz 2012. godine i olimpijski pobjednik u kronometru iz iste godine, napravio je potpuni zaokret u životu po odlasku u mirovinu.

Svijet biciklizma napustio je krajem 2016. godine, a danas ne voli uopće da ga se spominje u kontekstu biciklizma.

"Nije me ni najmanje briga za moju biciklističku karijeru danas. Potpuno sam se odvojio od svega i ne želim živjeti na račun toga. Uživam biti u svojoj koži", rekao je Wiggins.

Ovogodišnji Tour de France odradio je u ulozi stručnog sukomentatora za Eurosport, a tijekom utrke je davao komentare vozeći se na motoru, smijući se i šaleći s ostalim biciklistima u pelotonu. U budućnosti se, kaže, želi baviti socijalnim radom.

"Kada su mi ponudili posao na televiziji, nisam uopće bio siguran da ga želim. Trebalo mi je vremena da se pronađem da se redefiniram i vratim se biciklizmu bez ega. Onda sam mogao raditi taj posao, ali sam također upisao tečaj i želim dobiti diplomu iz socijalnog rada. Želim pomagati ljudima", objašnjava Wiggins, koji je imao teško djetinjstvo u Kilburnu i kompliciran odnos s ocem.

"Užasnih sam se stvari nagledao dok sam odrastao i danas me ništa više ne može šokirati. Sada želim iskoristiti tu mentalnu čvrstoću i raditi kao socijalni radnik. Kada mi ljudi kažu da sam biciklist, ja im odgovorim: 'Ne, to je bilo prije nekoliko godina. Sada sam socijalni radnik".

Linker
25. travanj 2024 06:04