StoryEditor
 Peter Aiken/Getty Images/AFP
ISTI BROJ UTAKMICA

PROMJENE U NOVOJ NFL SEZONI Više momčadi ulazi u doigravanje, a vodstvo ne strahuje od odgode: 'Naša očekivanja su da imamo kompletnu sezonu'

Autor: HinaObjavljeno: 01. travanj 2020. 15:44

U predstojećoj sezoni (2020/2021) profesionalne lige američkog nogometa (NFL) u doigravanje će ući po sedam momčadi iz obje konferencije, odlučili su u utorak vlasnici klubova.

Do sada je po šest momčadi iz svake konferencije išlo u playoff, pobjednici četiriju divizija i još dvije najbolje ekipe iz ligaškog dijela sezone.

Povećanjem broja klubova koji će ući u playoff neće se povećati broj utakmica. Ligaški dio sezone ima 16 kola, a u doigravanju će samo najbolje ekipe u svakoj konferenciji biti slobodne u prvom kolu, a dosad su dvije prvoplasirane momčadi bile slobodne.

Unatoč pandemiji koronavirusa vodstvo lige zasad ostaje pri tome da će sezona početi na vrijeme i da će se odigrati po planu, bez skraćivanja.

"Naša očekivanja su da imamo kompletnu sezonu, svih 16 kola ligaškog dijela natjecanja i doigravanje, te da sezona počne 10. rujna, a da završi Super Bowlom 7. veljače  2021.",izjavio je izvršni potpredsjednik NFL-a Jeff Pash. Dodao je da zasad nema rezervnih opcija ako situacija sa pandemijom koronavirusa potraje duže od očekivanoga.

U SAD-u je dosad zaraženo oko 184.000 ljudi, od kojih je više od 3.700 umrlo. Više od 30 država naredilo je građanima da ostanu kod kuće kako bi se suzbilo širenje virusa, a sva sportska natjecanja su odgođena do daljnjega.

Linker
28. svibanj 2020 22:57