JONATHAN NACKSTRAND
ČUDNA SITUACIJA

Červar u čudu: ‘Što da vam kažem, idemo na trening, a oko nas šest oklopnih vozila, kao da idemo u rat‘

‘Dečki se polako prilagođavaju i nadam se da ćemo se osloboditi nakon Japana‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. siječanj 2021. 11:18

Hrvatska rukometna reprezentacija već se nekoliko dana nalazi u u Aleksandriju gdje će započeti svoj put na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. Hrvatski rukometaši dosad su nastupili na 13 svjetskih prvenstava i pritom osvojili jedno zlato, tri srebra i jednu brončanu medalju.

Najveći uspjeh naši su rukometaši ostvarili 2003. u Portugalu osvojivši prvo i do sada jedino svjetsko rukometno zlato. Hrvatska će prvu utakmicu u skupini C igrati u petak, 15. siječnja, a tim se povodom novinarima obratio i izbornik Lino Červar.

- Što da vam kažem, idemo na trening, a oko nas šest oklopnih vozila, kao da idemo u rat. Još nikada nisam bio na ovakvom natjecanju, nitko od nas nije tako da sada vrijedi ono pravilo 'snađi se, pokušaj, riješi'. Dečki se polako prilagođavaju i nadam se da ćemo se osloboditi nakon Japana.

Kada je reprezentacija Japana u pitanju Červar kaže:

- Oni se dižu, sada su sa Sigurdssonom uigraniji, napravili su problema Egiptu u pripremama za SP. Sada više igraju 5-1, dok im je rezervna obrana 6-0. Imaju dobru tranziciju, brzi su.

image
CHRISTOF STACHE

Jedan od onih koji su već igrali protiv Japana bio je i Zlatko Horvat.

- Možda mi nedostaje jakih utakmica u Metalurgu, ali nisam jedini. Sad sam u tandemu s Čupićem i lakše je kada smo nas dvojica koji možemo odraditi isti posao. Igrao sam dosta dugo svih 60 minuta i to sam jedva izdržavao.

Navodno je velika borba s internetom?

- Ja sam nešto stariji pa znam kako je to živjeti bez njega, najviše to muči ove mlađe, ali nije to sad neki problem. Ovdje je zasad sve korektno, manji će se problemi riješiti, imamo mjesta za prošetati se i to je dobro.

-----------------------------------------------------------------------------

Raspored utakmica Hrvatske u skupini C:

Petak, 15. siječnja 2021.

18:00h Hrvatska - Japan

Nedjelja, 17. siječnja 2021.

18:00h Angola - Hrvatska

Utorak, 19. siječnja 2021.

18:00h Hrvatska - Katar

------------------------------------------------------------------------------

Linker
20. travanj 2024 13:13