MOHAMED ABD EL GHANY Afp
NESIGURNA BUDUĆNOST

Danci su u ovom trenutku za nas druga rukometna dimenzija, a čitava priča je djelovala zabrinjavajuće

Ako smo ih nekad držali obranom, sada ni to više nismo mogli
Piše: HinaObjavljeno: 26. siječanj 2021. 08:42

Hrvatska rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale svjetskog prvenstva u Egiptu nakon što je susretu posljednjeg kola drugog kruga izgubila od Danske sa 26-38 (15-17). Hrvatskoj je za prolaz igrala samo pobjeda, no upisala je težak poraz pa uz Dansku dalje ide i Katar.

Hrvatska je doživjela debakl protiv svjetskih prvaka Danaca i jedan od najtežih poraza u povijesti. Nakon dobrih 15 minuta, Danci su zaigrali ozbiljnije i kaznili sve hrvatske nedostatke kojih je u Egiptu bilo pregršt.

Dva gola razlike na poluvremenu davao je nadu Červarovim izabranicima, a onda je u drugom dijelu uslijedio masakr bez milosti Danaca. U 20 mijuta drugog dijela Hrvatska je zabila samo četiri gola i na trenutke izgledala poput Urugvaja ili DR Konga.

Nažalost ključni trenutak se dogodio znatno prije početka susreta s Dancima. Izuzetno lošom formom i igrom sve smo svoje smo prilike upropastili protiv Japana i Argentine. U takvoj formi vaditi se protiv svjetskih prvaka i olimpijskih pobjednika je nemoguća misija. 

Danci su u ovom trenutku za nas druga rukometna dimenzija i ovo je djelovalo zabrinjavajuće, ne samo zbog sadašnjosti nego i zbog budućnosti, jer jako smo malo toga dobrog dobili od ovog nesretnog nastupa u Egiptu. Danska je sto puta brža. Ako smo ih nekad držali obranom, sada ni to više nismo mogli, jer nismo imali obranu koju smo imali lani. I tako…

Linker
21. veljača 2021 20:01