Emica Elvedji / CROPIX / CROPIX
KOBNO PRVO POLUVRIJEME

DRUGA MEČ LOPTA U SUBOTU U FINSKOJ Rukometaši Nexea gubili sedam golova razlike protiv ugledne njemačke momčadi, i više nije bilo vremena za preokret

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 27. ožujak 2018. 00:30

Rukometaši našičkog Nexea nisu iskoristili prvu meč loptu za plasman u četvrtfinale EHF kupa. Od njih je drugi put u skupini C bolji bio deseti sastav njemačke Bundeslige Frisch auf Göppingen sa 27:24 (8:15).

Nošeni odlično ispunjenom dvoranom u Našicama igrači Hrvoja Horvata u prvom poluvremenu priključak su držali tek u početnih pet minuta u kojima je rezultat na semaforu glasio 2:2. Serijom od četiri pogotka gosti odlaze do neugodnih 2:6, a prednost su nastavili povećavati čak do velikih osam razlike pred kraj prvih pola sata kada je iz sedmerca pogodio jučer najefikasniji kod Göppingena, Marcel Schiller.

Dvjema velikim serijama u prvom poluvremenu gosti su skoro riješili susret već na pola puta, ali Nexe se budi početkom drugog dijela kada smanjuje na pet pogodaka razlike. Činilo se kao da domaći rade Sizifov posao, približe se pa ponovno Göppingen odmakne jer su nakon pet razlike gosti pobjegli na sedam, a onda sa četiri na šest golova odstojanja (17:23).

Ipak, gosti su zaredali s nekoliko isključenja, crveni karton dobio je Kneule, a sastav hrvatskog viceprvaka u tren oka je došao do minimalnog zaostatka od dva pogotka. Nažalost, za nešto više od toga u Nexeu jučer nisu bili spremni, do kraja je Göppingen s dva gola hrvatskog pivota Kozine priveo susret kraju i osigurao prvo mjesto u skupini prije posljednjeg kola.

Kod domaćih najefikasniji je kao i mnogo puta ove sezone bio slovenski reprezentativac Saša Barišić Jaman sa devet pogodaka, a Göppingen je osim Schillera predvodio sjajni lijevi vanjski Daniel Fontaine koji je odlično razigravao ostatak ekipe.

S obzirom kako je Magdeburg, domaćin Final Foura, osigurao prvo mjesto u skupini i plasman među četiri najbolja, četvrtfinale će tvoriti tri para. Unutra su već Füchse, Saint-Raphaël, Chambery, Granollers i spomenuti Göppingen, a uzme li Nexe u subotu kod finskog Cocksa barem bod i ono će se naći u elitnom društvu s obzirom da ga stići može još jedino Silkeborg koji trenutno ima četiri boda, dva manje od hrvatskog predstavnika.

Linker
20. travanj 2024 03:46