Pozdrav Zlatku Saračeviću
 KLIKAJ.HR
OMILJEN MEĐU SVIMA

FOTO: Pogledajte dirljivu poruku navijača hrvatskog prvaka koji se opraštaju od Zlatka Saračevića

Nevjerojatno je da ga više nema. A samo nekoliko sati prije vodio je ekipu do pobjede u derbiju.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. veljača 2021. 22:56

Navijači Podravke Vegete, prvakinja Hrvatske u rukometu odali su počast preminulom treneru Zlatku Saračeviću odmah nakon vijesti da je izgubio bitku za život u koprivničkoj bolnici.

- Legenda, Zlatko Saračević 1961 - 2021, stoji u poruci koju su izvjesili članovi navijačke skupine Kronikus iz Koprivnice koja podržava Podravku.

Ispred koprivničke gimnazijske sportske dvorane bilo je mirno i tiho. Navijači iz skupine Kronikus su za legendarnog Sarača upalili lampaše i uputili mu posljednji pozdrav.

image
JACQUES DEMARTHON Afp

  

Priopćenje je izdao i klub u kojem je radio do posljednjeg dana životnog puta, Podravka Vegeta. 

- S velikom tugom i boli moramo Vam priopćiti da je danas u večernjim satima preminuo trener RK Podravka Vegete, Zlatko Saračević. Voljeni suprug, otac i proslavljeni rukometaš koji je ostavio neizbrisiv trag u rukometnoj i sportskoj povijesti, kao igrač i kao trener.

S jugoslavenskom je reprezentacijom osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988.

Njegov život obilježili su mnogobrojni sportski uspjesi od kojih vrijedi istaknuti olimpijsku zlatnu medalju s hrvatskom reprezentacijom iz Atlante 1996. godine, a kao član zlatne reprezentacije dobitnik je i državne nagrade za šport ”Franjo Bučar.”

S hrvatskom je reprezentacijom bio i doprvak na Svjetskom prvenstvu na Islandu 1995., osvajač brončane medalje na Europskom prvenstvu u Portugalu 1994.i zlata na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu

1992. i 1993. je bio klupski europski doprvak s RK Zagrebom.

U svojoj 41. godini je završio profesionalnu rukometnu karijeru, a nakon toga se u potpunosti posvetio trenerskom poslu gdje je nastavio svoj rukometni put sve do danas.

Prije tri godine, po prvi puta je postao trener ženske rukometne ekipe i to najtrofejnijeg ženskog rukometnog kluba Podravka Vegete. Za njega je to, kako je uvijek govorio bio velik izazov, koji je prihvatio i svakim je danom pokazivao da živi s ovim malim gradom i ljudima.

Danas je svoju ekipu vodio u još jednoj važnoj utakmici koju su pobijedile za svog trenera koji je beskrajno vjerovao u njih. Pratio je svaki njihov korak i gotovo tri godine prolazio sve tuge i radosti zajedno s njima. Bio je to posljednji zagrljaj s ekipom koju je obožavao i s kojom je ostvario velike rezultate.

Najveću bol ostavio je svojoj predivnoj supruzi Korneliji, koja je bila njegova velika podrška i snaga kroz život. Ovim putem u ime cijelog Rukometnog kluba Podravka s.d.d., svih zaposlenika i igračica izražavamo najiskreniju sućut supruzi Korneliji, sinu Noelu i kćeri Anji te ostaloj ožalošćenoj obitelji i prijateljima. Mi ćemo ga pamtiti kao velikog čovjeka koji je puno napravio za hrvatski rukomet, a posebno po velikom tragu koji je ostavio u Rukometnom klubu Podravka - stoji u priopćenju.

Linker
01. ožujak 2021 01:07