BO AMSTRUP
SAMO HRABRO

Francuska je rukometna velesila, ali ne treba spuštati glavu, treba se sada spremiti za borbu za broncu

Vidi se da cure igraju jedna za drugu, da se bore, da ostavljaju srce na terenu...
Piše: Selena MiloševićObjavljeno: 18. prosinac 2020. 23:06

Što se može reći nakon ovakvog poraza? Francuska je rukometna velesila i to se još jednom potvrdilo i u sinoćnjoj utakmici. Čvrstom obranom su nas uspjele stisnuti i nismo uspjele pronaći nikakva rješenja u napadu. Bilo je dosta tehničkih pogrešaka, dosta izgubljenih lopti, a poznato je da su Francuskinje u polukontrama i kontrama najjače i tu su nas uspjele kazniti. Od starta je sve krenulo loše. Bilo je tu nekoliko naših šutova na početku koji su završili u stativama i prečkama, jednostavno nam je u tim trenucima nedostajalo i malo sreće.

Ne bih rekla da su se naše cure uplašile u ovoj utakmici. Francuska ima jednu od najboljih obrana na ovom Europskom prvenstvu, to je bilo vidljivo iz utakmice u utakmicu. Čvrste su, a uz to su stavile i mali flaster na Ćamilu Mičijević, što nismo znali riješiti. Previše su se naše cure gurale unutra, a trebale su raširiti igru. Ali, protiv takve obrane kakva je francuska to i nije baš toliko lako. I naravno, na golu imaju vrhunske golmanice koje su i ono što je prošlo kroz obranu uspjele obraniti.

image
JONATHAN NACKSTRAND

Unatoč uvjerljivom porazu, mislim da je i ovo povijesni uspjeh. Ipak smo došli do polufinala, a da nam je to netko rekao prije početka Europskog prvenstva, nitko mu ne bi vjerovao. Svaka čast curama, skidam im kapu. Sad je tako kako jest, ali ne treba spuštati glavu. I dalje imamo šansu za medalju i trebamo se boriti za tu broncu. Mislim da su i cure svjesne svega i koliko god je i umor već pomalo prisutan jer puno je bilo utakmica, a jako malo vremena za odmor, sigurna sam da su cure spremne za borbu. I ako osvoje tu broncu, ona će biti zlatnog sjaja.

image
JONATHAN NACKSTRAND

Od početka natjecanja me najviše impresioniralo to zajedništvo u našoj reprezentaciji. Vidi se da cure igraju jedna za drugu, da se bore, da ostavljaju srce na terenu, nema nikoga tko odskače previše. Vidi se i da je u reprezentaciji lijepa i dobra atmosfera koja je cijelu zemlju podigla na noge. Zahvaljujući ovim curama, napokon je živnuo i ženski rukomet kod nas.

Nadam se da će ovaj plasman u polufinale biti temelj i za sljedeće godine, da neće ostati samo na ovom rezultatu. Jer nismo zaboravili igrati rukomet, samo treba vjerovati u nas, a jednako tako mi same moramo vjerovati da se može.

Linker
20. travanj 2024 16:34