Branko Tamše

 

 VLADO KOS/CROPIX Cropix
NAKON VELIKE POBJEDE

Hrvatskog doprvaka čeka težak zadatak: ‘To je hangar, usred polja, i od prve do zadnje minute igraju u istom ritmu‘

Trener Našičana nakon ‘prvog poluvremena‘ u kojem je njegova momčad nadigrala favorizirani danski GOG
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 27. travanj 2022. 15:44

Branko Tamše je u srijedu prijepodne još jednom u miru pogledao i analizirao dvoboj protiv danskog GOG-a u kojem je njegova momčad nadigrala suparnika koji je osvojio prvo mjesto u osnovnom dijelu danskog prvenstva s pet bodova više od Aalborga, skupinu Europske lige završio također na prvom mjestu ispred Benfice, Nantesa i Lemga, a na putu do Našica izbacio španjolsku Bidasou u osmini finala.

- Bila je to utakmica kakvu smo i očekivali na temelju analiza koje smo napravili, teška, s jako dobrim suparnikom koji igra tipičan danski rukomet. Znali smo da ćemo morati što manje griješiti u napadu jer oni svaku pogrešku kažnjavaju brzim golom, a s druge stane sam naglašavao svojim igračima da mi moramo igrati naš rukomet, držati se svog plana i sami zabiti što više iz kontri i laganih golova. Znali smo i da će u nekom dijelu utakmice igrati 7 na 6, jer svaku utakmicu to igraju 15 do 20 minuta, bili smo spremni na to i bili smo relativno koncentrirani i pametno se postavljali i istrčali neke kontre iz toga, zabili i pogodak u praznu mrežu - kaže Branko Tamše.

Gledajući snimku trener je odmah uočio i što treba nadograditi za uzvrat.

- Znam da će oni opet igrati 7 na 6 i tu ima stvari koje moramo još nadograditi i popraviti. Ne smijemo si dozvoliti kao u prvoj utakmici 10 tehničkih greški, od toga 7 bez pritiska jer to će biti voda na njihov mlin. Morat ćemo biti stvarno fokusirani, odigrati trijezno i pametno, a odmah nakon utakmice sam rekao igračima da moramo ići na pobjedu i da nema gledanja rezultata i razmišljanja o nekakvoj razlici.

GOG je igrao bez obojice ljevaka na desnom vanjskom, jeste li znali da uz Gidsela, koji je zaključio sezonu, neće biti ni Emila Madsena?

- Za Gidsela se naravno zna da je aut, ali dobio sam snimke njihove posljednje dvije utakmice iz play-offa danskog prvenstva, Madsen je igrao i nije bilo naznake da neće doći u Našice. Sasvim sigurno su na toj desnoj strani bili tanki, sve su u napadu gurali od sredine prema lijevoj strani, ali i mi smo imali svoje probleme s ozljedama.

Ponovo poprilično velike, a Mario Tomić je otpao u zadnji trenutak. Kakva je situacija s njim, Marušićem i Velkavrhom, hoće li biti spremni za uzvrat?

- Tomić je otpao preko noći, ali takve stvari nas prate cijelu sezonu. Niti jednu utakmicu do sada nismo odigrali kompletni, nećemo odigrati niti jednu ni do kraja sezone. Ali srećom imamo roster kojim se možemo pokriti, a sad smo tu gdje smo htjeli biti, zbog ovoga se sve radi i kad smo već sve ovo dosad realizirali onda moramo uživati i uzeti što više možemo. Očekujem da će se ova trojica igrača vratiti za uzvrat i da bismo mogli imati slatke brige sa sastavljanjem momčadi.

O kakvim se ozljedama radi?

- Tomić ima nezgodnu ozljedu prepona, tu uvijek postoji mogućnost da se pogorša, ali nećemo forsirati i vjerujem da će biti u redu. Markušić je izvrnuo zglob, ali očekujem da bi on danas mogao početi trenirati, a Velkavrh ima problema s leđima.

Kad je proklizalo koljeno Janka Kevića svi su se smrznuli jer se tek vratio nakon puknuća prednjeg križnog ligamenta prošle sezone. Kakva je situacija s njim?

- Doslovno smo svi stali, bolno je, ali odigrao je cijelu utkamicu i vjerujem da će biti sve u redu.

Svima je jasno da još ništa nije gotovo, a taj Gudme i atmosfera tamo su specifični. Što je to toliko posebno?

- Tamo je dvorana, ustvari hangar koji se sastoji od dvorane u kojoj se igraju utakmice uz još dvije male u kojoj djeca po cijeli dan igraju rukomet, usred polja. I to nije pretjerivanje, doista je tako. Oni na domaćem terenu igraju od prve do zadnje sekunde u istom ritmu, navijači ih bodre cijelo vrijeme i bilo +10 ili -10 igraju svoj rukomet i to je glavna zamka. Ali mi smo imali nekakvu generalku sa Silkeborgom na startu sezone, to su vrlo slične momčadi i mislim da igrači već imaju iskustva s tim danskim rukometom.

Linker
19. travanj 2024 05:07