ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
IZBORNIK ZABRINUT

Hrvatskoj definitivno otpao važan igrač za Dansku, Francuzi bez Karabatića?! ‘Krpanje ne ide u nedogled‘

Koliko je sve nepredvidivo govori i vijest da su tri Francuza pozitivna, među njima navodno i prva zvijezda
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 21. siječanj 2022. 18:40

David Mandić definitivno neće igrati protiv Danske na Europskom prvenstvu. Otpao je zbog pozitivnog nalaza na koronavirus. Mandić je suspendiran u utakmici protiv Francuza, nakon čega je propustio Srbiju. Potom se zarazio koronavirusom, da bi se ispostavilo da je njegov test zamijenjen s drugim Mandićem. Potom je zaigrao protiv Crne Gore, ali je dan kasnije bio zaista pozitivan na covid-19.

Nakon Crne Gore noć sigurno nije bila laka za Hrvoja Horvata. Nismo dobro izgledali, jer bez obzira na okolnosti morali smo više, ali smo se izgleda predali bez ispaljenog metka što dodatno boli. No, prvenstvo je tek ušlo u drugu fazu i vremena za plakanje nema. Ekspresno nam du subotu na red dolazi utakmica s Danskom. Po svemu viđenom dosad rezultat nije prioritet, ali pristup koji nije bio dobar protiv Crnogoraca sigurno jest.

Video: Ante Čizmić/Cropix

Za tu priču najodgovorniji je izbornik Hrvoje Horvat.

- Imamo još puno izazova, poraz nas boli, ali idemo dalje. Nalazimo se u situaciji u kojoj uvijek moramo krenuti ispočetka, ali što je tu je.

Danska je od svih dosad ostavila najbolji dojam ovdje, djeluje najsigurnije?

- Danska je sjajna, svjetski prvak i iz momčadi će trebati izvući maksimum. Što reći uoči takve utakmice, maknite Danskoj 13 igrača, nama dodajte 13 igrača i to je otprilike to. Morat ćemo u ovoj improvizaciji biti na gornjim granicama da bismo im dobro parirali.

Kako je voditi momčad u tim okolnostima?

- Četvrta utakmica, četiri različite obrane. Krpamo, ali to ne ide u nedogled. Dečki su tu, neki igraju, neki ne igraju jer su zaraženi i treba na sve gledati pozitivno, ne samo kroz poraz od Crne Gore. Skupljati se na taj način nije nimalo lako.

Hoće li biti problema?

- Za Pilipovića koji nam se priključio ćemo vidjeti, jer do utakmice još ima dosta testiranja i vremena. Uglavnom ako bude sve uredu dobit će priliku – zaključio je Hrvoje Horvat uoči popodnevnog treninga reprezentacije u Budimpešti.

Još treba preživjeti PCR prije utakmice i vidjeti kako će nakon toga stvari stajati. Koliko je sve nepredvidivo govori i vijest da su tri Francuza bila pozitivna, a među njima je navodno i Nikola Karabatić. Španjolska je ostala bez Canellasa, Island bez Palmarssona, sve to skupa doista nije normalno.

Linker
18. travanj 2024 23:15