TONCI PLAZIBAT/CROPIX
DRAMA U HR PRVOLIGAŠU

Igrači ne žele trenirati, odbili i putovati na prvenstveni dvoboj: ‘Netko će odgovarati za ovu sramotu!‘

‘Najavljuju se dolasci 12-13 igrača koji bi trebali zamijeniti nas koji cijeli život igramo tu‘
Piše: Mario BuconićObjavljeno: 28. veljača 2021. 21:20

Novi problemi u Rukometnom klubu hrvatske mladeži Dubrovnik. Igrači već dva tjedna ne treniraju, a u subotu su se odlučili i na još drastičniji potez - odbili su otputovati u Bjelovar na prvenstvenu utakmicu 16. kola Premijer lige protiv domaćeg Bjelovara.

Nastavak je to nesuglasica u dubrovačkom klubu koje su kulminirale 6. veljače ružnim scenama i fizičkim obračunom u Gospinom polju nakon utakmice protiv Sesveta u kojem su sudjelovali dopredsjednik i kondicijski trener RKHM Dubrovnik s jedne te igrači i jedan roditelj igrača u klubu s druge strane.

Izbori u ponedjeljak

Rukometaši traže odlazak dopredsjednika kluba Iva Dragića kojeg drže odgovornim za trenutno stanje.

- Dotični gospodin važniji je od svih drugih članova kluba. Ništa se nije promijenilo u ovih 20 dana, situacija je još i gora. Rade se svakodnevni pritisci na igrače, najavljuju dolasci 12-13 novih igrača koji bi trebali zamijeniti nas koji cijeli život igramo za ovaj klub - naglašava kapetan momčadi Maro Dabelić u ime 10-ak igrača koji su u subotu javno istupili.

Predsjednik kluba Ivica Granić potvrdio je kako će se Izborna skupština kluba održati u ponedjeljak. To je bio jedan od glavnih uvjeta igrača pa se postavlja pitanje zašto je trebalo doći do subotnjeg poteza i neodigravanja utakmice u Bjelovaru.

- Zato što je dopredsjednik Ivo Dragić od incidenta početkom mjeseca u klub učlanio ljude koji nemaju veze s klubom i rukometom kako bi imao većinu na izbornoj skupštini. A s popisa članova izbrisani su dugogodišnji članovi, čak i neki dojučerašnji igrači. Samo jedan primjer, član kluba više nije čovjek koji je bio predstavnik RKHM Dubrovnik na posljednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Varaždina. Apeliramo na sve one koji nisu članovi kluba da ne sudjeluju u ovoj sramoti i lakrdiji. Sve će na skupštini biti javno i netko će za ovo na kraju odgovarati - dodaje Dabelić.

Igrači se drže zajedno

Teško će dubrovački rukometaši zadržati premijerligaški status igrama na parketu jer danas (nedjelja) završava prijelazni rok, a u klub zbog trenutne situacije nitko nije želio doći.

- Mi smo igrači zajedno u ovoj priči, ali neće biti lako ostati u Premijer ligi. Čak i u najboljem scenariju u ponedjeljak i promjeni vodstva kluba, igrački kadar je previše tanak za sve izazove u Ligi za ostanak. A znam da je nekoliko igrača izrazilo želju pomoći nam, ali tko će normalan doći u ovoj situaciji - upozorava Marino Knez, jedan od igrača dubrovačkog kluba.

Dopredsjednik kluba Ivo Dragić najavio je kako će svoju stranu priče iznijeti na izbornoj skupštini kluba najavljenoj za ponedjeljak u 16 sati u dubrovačkoj sportskoj dvorani u Gospinom polju.

Linker
12. ožujak 2021 18:43